Geen nieuwe stunt Tevoko heren

Het herenteam van Tevoko heeft zaterdag niet voor een nieuwe stunt kunnen zorgen. Wat enkele weken geleden nog wel lukte tegen de toenmalige koploper Madjoe, kon niet herhaald worden tegen de huidige lijstaanvoerder Dinto 3 uit Warmenhuizen.

Meteen in de eerste set liet de koploper blijken voor de volle winst naar Texel te zijn gekomen. In de nochtans vertrouwde De Koninghal had thuisploeg Tevoko alle moeite de lastige service en de harde aanval van Dinto 3 onder controle te krijgen en kwam daardoor zelf bijna niet aan aanvallen toe. De eerste set ging dan ook met duidelijke cijfers verloren en was met 1425 een prooi voor Dinto 3. Doordat de passing bij Tevoko beter verzorgd raakte, kon het team in de tweede set regelmatig aanvallend doorkomen. Maar ook Dinto 3 bleef zorgvuldig spelen en geen van beide ploegen lukte het een gat te slaan. Op het eind van de set vielen er daardoor setpoints voor beide teams te noteren. Dinto 3 bleek daarbij net iets gehaaider en haalde met 26-28 de belangrijke tweede set binnen. Het goede spel dat Tevoko had laten zien, kreeg geen vervolg. Hoewel debutant Jeroen van der Meer, een veelbelovende linkshandige aanvaller uit het tweede team, wat aanvallende impulsen gaf, leek de angel uit het team gehaald. Dinto hoefde niet heel veel gas te geven om met 17-25 de derde set te kunnen bijschrijven. Hierna restte Tevoko alleen nog de eer en het bonuspunt van de vierde set. Omdat Dinto 3 ook de wisselspelers wat speelminuten gunde, werd het ritme binnen de ploeg wat ontregeld. Hier wist Tevoko optimaal van te profiteren en met name de services van Jitze Beintema en Erik le Roux stichtten veel verwarring bij de nieuwe passers van Dinto 3. Een snelle voorsprong werd uitgebouwd naar een setwinst van 25-18 en hiermee kon Tevoko een toch wel verdiend punt bijschrijven.

Jeugdige overmoed

bij De Doorstoot

De grootste winnaar op de competitieavond van biljartclub De Doorstoot uit De Cocksdorp was Joost Smit, met drie gewonnen partijen. De beste partij werd gespeeld door Martien Boon, die met twee series van tien na elkaar de hoop van Wil Homan op een goeie biljartavond vergruizelde. De grootste verliezer was Jan Heemskerk, die zieltogend de finish haalde na zijn derde verloren partij. Ook Dick van der Kooy was goed op dreef. Als zijn jeugdige overmoed ooit overgaat in bezonken strategie kan hij ver komen.

Uitslagen: Smit-M. Boon 4-0, Heemskerk-Van der Kooy 0-4, Weel-J. Boon 4-0, Smit-Van der Kooy 4-2, J. Boon-M. Boon 0-4, Heemskerk-Homan 0-4, Weel-Smit 2-4, J. Boon-Van der Kooy 3-3, M. Boon-Homan 4-2, Heemskerk-Weel 0-4.