Thuiswedstrijd wordt gelijkspel

Texel'94 heeft zondag een enerverende wedstrijd tegen West-Frisia met een gelijkspel afgesloten. Op eigen terrein werd de eindstand 4-4.

West-Frisia zette in het begin van de wedstrijd Texel'94 behoorlijk onder druk en pas na ruim tien minuten kwam Texel'94 door een vrije trap voor het eerst in de buurt van het West Frisia-doel. De snelle Sander de Haan reageerde goed op een diepe bal en rushte met de adem van de verdedigers uit Enkhuizen in de nek in de richting van het doel. Op voortreffelijke wijze de bal controlerend, schoot hij de 1-0 binnen. Texel'94 speelde fel en fanatiek en na een goede aanval over de linkerkant kopte Steffan Vlaming uit een mooie assist van Jesper Arkenbout op fraaie wijze de 2-0 achter de keeper van West Frisia. Ook in het vervolg kreeg Texel'94 kansen om de score op te voeren, maar omstreeks de 20ste minuut werd een penalty gegeven wegens hands van een van de verdedigers. De spits van West Frisia liet invallend keeper Dennis Schouwstra kansloos en scoorde 2-1. Hierna schommelde het spel op en neer tot West Frisia ruim vijf minuten voor de rust profiteerde van een foutje in de verdediging en de stand gelijktrok. Nog voor de rust werd Steffan Vlaming met tweemaal een gele kaart naar de kant gestuurd. Dennis Schouwstra hield zijn ploeg in de wedstrijd met een knappe redding en een corner aan de andere kant leverde een doelschop voor West-Frisia op. In de 51ste minuut behoedde keeper Schouwstra zijn ploeg met een goede ingreep voor een achterstand. West-Frisia, dat meende te ruiken dat er met een man meer winst te behalen viel, kwam bedrogen uit toen Texel'94 enkele minuten later opnieuw op voorsprong kwam. Een prima genomen hoekschop van Pieterjan Eelman kwam in een kluwen van spelers voor de voeten van Jaap Duin, die de 3-2 intikte. En vijf minuten later kopte Marko Koorn een corner van Eelman door naar Jeroen Vlaming, die met een knikkende hoofdbeweging 4-2 maakte. De druk op Texel'94 werd groter toen Ruben Duinker in de 70ste minuut zijn tegenstander bij een counter van de bezoekers tegen het gras werkte en met een rode kaart het veld moest verlaten. West Frisia benutte de toegekende vrije schop, scoorde 4-3 en voerde de druk nog verder op. Het was aan keeper Schouwstra te danken dat de score niet verder uitliep. Hij hield zijn ploeg met knappe reddingen enkele keren formidabel in de race. Er ontspon zich een wedstrijd met veel emoties in woord en gebaar, maar de overmacht was te groot voor Texel'94, dat in de 84ste minuut 4-4 moest toestaan. Texel'94 staat op een gedeelde laatste plaats. Zondag staat de uitwedstrijd tegen VVS'46 in Spanbroek op het programma.