Ruben Duinker (in het wit) van Texel'94 wacht geduldig af wat de tegenstander doet. Foto: Willem Sangers

Zaalvoetballers Texel'94 pakken periodetitel

Met een overwinning op Genlic United uit Zaandam hebben zaalvoetballers van Texel'94 woensdagavond de eerste periodetitel in de hoofdklasse A in de wacht gesleept.

Een wedstrijd in een goedgevuld Ons Genoegen die bol stond van de spanning. Twee totaal verschillende ploegen die aan elkaar gewaagd waren en beiden met een indrukwekkende reeks overwinningen achter de rug. De Texelaars hadden aan een remise genoeg en speelden op safe, met sporadische uitbraken. De gasten brachten veel technische bagage, waar de thuisploeg hun degelijke spel vooral in stilte deed. Door een verdedigingsfout van de bezoekers kwam Texel'94 snel op voorsprong door een goal van Pieter-Jan Eelman, maar in de zeventiende minuut kwam Genlic toch op gelijke hoogte. Anderhalve minuut later kwam Texel'94 via Eelman weer op voorsprong. Na rust namen de gasten meer risico, waardoor Texel de ruimte kreeg om uit te breken. Maar de doelman van de Zaandammers redde miraculeus, zodat de eindstand 2-1 bleef.