Lap neemt het op 

voor bezwaarmaker

Hoornder André Smit mag dan bezwaar hebben tegen het maïsstruunhof van Arie Lap, nu het college meent dat Smit niet belanghebbend is en daarom als bezwaarmaker niet 'ontvankelijk' is, nam Lap het woensdag op voor zijn dorpsgenoot.

Dat gebeurde tijdens een zitting van de commissie Bezwaarschriften, waarin het maïsstruunhof voor de zoveelste keer aan de orde kwam. 'André mag dan op 400 meter afstand van het perceel wonen, hij is wel Hoornder en dus belanghebbend.' Het college had Lap zelf al eens om soortgelijke reden op een zijspoor willen zetten, zodat de commissie zijn bezwaar niet in behandeling zou hoeven te nemen. Volgens Lap meet het college met twee maten, want in een ander geschil in Den Hoorn zou het college de ruime afstand tussen de woning van de bezwaarmaker en locatie van de kwestie waar het bezwaar zich op richtte (het koffiecafé) niet als een struikelblok zien.

Het gebeurt regelmatig dat het college pleit dat bezwaarmakers niet belanghebbend zijn. Eerder stapte '10 voor Texel' daarover al eens met succes naar de rechter. Argument van André Smit was dat het college met het afgeven van de gedoogbeschikking een precedent schept, wat het mogelijk maakt dat er op het land achter zijn woning ook recreatief medegebruik zal ontstaan. Meer op pagina 9.