Burgemeester stuurt brief aan jongeren hogere leeftijd alcohol

Alle 16- en 17-jarige Texelaars krijgen een brief van de burgemeester over het optrekken van de minimumleeftijd voor alcohol naar 18 jaar.

De brief is onderdeel van een eigen campagne die de gemeente voert om de verandering in de landelijke Drank- en Horecawet extra onder de aandacht te brengen. Afgelopen weekend hebben horecabedrijven, slijterijen, sportkantines en dorpshuizen een brief plus brochures ontvangen over het optrekken van de leeftijd en op 12 november was er een bijeenkomst voor ouders op de OSG.

Volgens de wet mogen jongeren onder de 18 jaar vanaf 2014 geen alcohol meer drinken, ook geen lichtalcoholische dranken. Jongeren van 16 en 17 mogen dat nu nog wel. De gemeente is geen voorstander van uitzonderingen voor die leeftijdscategorie, zoals de burgemeester van Katwijk recent voorstelde.

Volgens de gemeente is de naleving van de leeftijdsgrenzen op Texel sinds een paar jaar verbeterd. Het afgelopen jaar hoefden toezichthouders geen boetes uit te delen aan verstrekkers van alcohol.

Drugsdealers

De politie heeft twee Oosterenders aangehouden in verband met handel in drugs. Ook werd materiaal, nodig voor het versnijden, wegen en verpakken van drugs, in beslag genomen. De politie onderzocht op 15 november de woning van een 19-jarige man. Onderzoek wees uit dat de man mogelijk in drugs zou handelen. De politie trof versnijdingsmiddel en een kleine hoeveelheid drugs aan. Het versnijdingsmiddel wordt met (vrij) zuivere drugs gemengd, waardoor een grotere hoeveelheid drugs van een lagere kwaliteit ontstaat. Een andere 19-jarige Oosterender bleek versnijdingsmiddel, een weegschaal en verpakkingsmateriaal te bezitten voor de handel in harddrugs.