Eerherstel voor

schoonmaker

Een 35-jarige man uit De Waal die eerder was veroordeeld tot mishandeling, is maandag in hoger beroep vrijgesproken.

De Texelaar, eigenaar van een schoonmaakbedrijf, zou in mei 2011 klappen hebben uitgedeeld aan een echtpaar. Dit stel is eigenaar van een schoonmaakbedrijf dat concurreert met het bedrijf van de Waalder die maandag voor hoger beroep moest voorkomen in het gerechtshof van Amsterdam. Het echtpaar verklaarde de politie dat ze waren mishandeld. Ze zouden verschillende stompen in de rug hebben gehad. 'De verklaringen van het echtpaar zijn door geteuigenverklaringen echter in een heel ander daglicht komen te staan', stelt mr. E.J. van der Stel, advocaat van de man uit De Waal. 'Het echtpaar zou zich provocerend hebben gedragen en er is slechts één duw gegeven die onmogelijk het beweerde letsel kan hebben veroorzaakt.' Met de nieuwe getuigenverklaringen vond het Hof het bewijs tegen de man onvoldoende en niet overtuigend en ging over tot vrijspraak.

De Waalder is blij met de uitspraak van het Hof. 'De eerdere uitspraak van de politierechter in Alkmaar was een smet op mijn blazoen, ik ben er onder andere klanten door kwijtgeraakt. Ook voor mijn familie was het een belasting. Ik hoop dat dit eerherstel door het Hof net zovelen bereikt als de veroordeling heeft gedaan.'

Spookfactuur

Een Texelse ondernemer waarschuwt collega's voor het bedrijf MKB Registratie Service BV, dat zogeheten spookfacturen rondstuurt. Het betreft een factuur van €296,45 voor een standaard bedrijfsvermelding. Het oogt als een rekening, maar in de kleine lettertjes staat dat het om een aanbieding gaat.

Vervoerders samen

Vervoersbedrijven Beers-van der Eijk/VTB en Jan Moeijes Transport zijn een samenwerking aangegaan. Zelfstandig gaan ze gebruik maken van elkaars infrastructuur. Beer-van der Eijk/VTB heeft ook een vestiging op Texel.

Beers Transport heeft 21 wagens en Jan Moeijes Transport 12. De transportwereld is sterk in beweging. Consolidatie is de trend. Grote bedrijven gaan samen om de gewijzigde marktomstandigheden het hoofd te kunnen bieden. De samenwerking biedt volgens de ondernemingen mogelijkheden om ook onder de huidige marktomstandigheden succesvol te zijn.