Eerste nederlaag zaalvoetballers

Een mindere wedstrijd van het zaalvoetbalteam van Texel'94 zorgde ervoor dat de eerste periodetitel maandag nog niet gevierd kon worden. Woensdag werd een beslissende wedstrijd gespeeld.

Vol vertrouwen reisde Texel'94 af naar Wognum, thuisbasis van de Wognum Nicols, de nummer vier van de competitie. Al snel bleek dat het geen gemakkelijke avond zou worden. De thuisclub schuwde het fysieke contact niet en verdedigde stug. Texel'94 probeerde de muur te slechten, maar kwam nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Toch kwam het team op voorsprong toen halverwege de eerste helft Pieter Jan Eelman uit een moeilijke hoek knap raak schoot.

Na deze opsteker bleef de wedstrijd onverminderd rommelig. Bij Texel'94 was de spanning duidelijk voelbaar en de Wognum Nicols bleven loeren op kansen. Na zeven minuten in de tweede helft zorgde Pieter Jan Eelman met een briljante steekpass dat Joren Bakker alleen voor de doelman kwam en heel volwassen de 0-2 kon scoren. Een bevrijdende voorsprong, zo leek het, want de bezoekers kregen via Dennis Daalder en Ruben Duinker opgelegde kansen om de derde treffer binnen te werken. Toen beiden hier niet in slaagden, ging het in sneltreinvaart mis met Texel'94. Juist toen de buit binnen leek, scoorde de thuisclub twee keer binnen een minuut door beide keren doelman Ali Smit laag in de lange te verschalken. Texel'94 was de kluts even volledig kwijt en zocht geforceerd massaal de aanval. Daarbij werd vergeten te verdedigen. Wognum profiteerde van de geboden ruimte en nadat het team uit een corner op voorsprong was gekomen, liep het in de laatste minuut uit naar een nog grotere zege: 4-2.

De strijd om de eerste-periodetitel ging woensdag verder in Ons Genoegen, waar de wedstrijd tussen Texel'94 en Genclik United werd gespeeld.

Ruiters behalen

winstpunten

Stans Plaatsman heeft zaterdag met haar pony Sahran in Barsingerhorn een winstpunt behaald in het springen.

Plaatsman kwam uit in de klasse L en behaalde haar winstpunt in het tweede parcours. Masja van der Vis sprong zondag met Havanna Z twee rondes in de klasse B en reed, ondanks enkele tijdfouten, een foutloos parcours. Ze verdiende daarmee twee winstpunten. Eva van der Linde behaalde in Benningbroek met Belle Lady Texel met 64.14 procent een derde prijs in de klasse ZZ-Zwaar.