Krim koopt Sir Robert

Staatsbosbeheer heeft boerderij Sir Robert Peel aan de Postweg verkocht aan Exploitatie Maatschappij De Krim (EMK) voor de verdere exploitatie van de Golfbaan de Texelse.

Nadat eerder de gronden (circa 24 ha) zijn geruild is nu ook het vastgoed verkocht aan EMK. SBB is nauw betrokken geweest bij de uitbreiding van de golfbaan en EMK bij de komende natuurontwikkeling in het gebied rond De Hanenplas. 'De ontwikkeling van de plannen is zo op elkaar afgestemd dat beide plannen er beter van worden en de landschappelijke inpassing optimaal is. Hiermee is een vriendelijke overgang tussen de golfbaan en het toekomstige natuurgebied mogelijk. Nu is het tijd om de grenzen tussen golfbaan en natuurgebied ook formeel te regelen door waar nodig het eigendom van grond over te dragen. Hierbij worden ook de gebouwen en erf van de voormalige boerderij Sir Robert Peel door Staatsbosbeheer aan EMK verkocht. Om tot logische grenzen te komen zijn langs het hele gebied vanaf de Postweg tot aan de Krimweg, grotere en kleinere kadastrale aanpassingen uitgevoerd. Hierbij gaat natuurgebied naar Staatsbosbeheer en andere grond naar de golfbaan.

De Dienst Landelijk Gebied heeft in opdracht van de provincie plannen gemaakt voor de natuurinrichting in en rond de Hanenplas.