De kunstroute, ook een onderdeel van Struûn. (Foto Jeanette Lap)
De kunstroute, ook een onderdeel van Struûn. (Foto Jeanette Lap) Foto: Jeanette Lap

Struûn: Meer auto's

TESO heeft het afgelopen weekend acht procent meer auto's overgezet dan in hetzelfde weekend vorig jaar. Over aantallen voetgangers waren nog geen cijfers beschikbaar.

In hoeverre de stijging kan worden toegerekend aan Struûn is moeilijk te zeggen, de vervoerscijfers in de weekenden vertonen de laatste tijd al een iets stijgende tendens. Maurice Diks van Struûn wil er daarom nog geen conclusies aan verbinden. Naar schatting van de organisatie waren er op het drukste moment (zaterdagmiddag) tien- tot twaalfduizend bezoekers in Den Burg. Verder maakte hij bekend dat het festival volgend jaar weer wordt georganiseerd: op 21, 22 en 23 november 2014. Op www.struuntexel.nl zijn foto's en filmpjes te zien van het evenement. Iedereen kan zijn/haar zelfgemaakte beelden hier ook op zetten.

Wonen

Het college geeft geen toestemming een recreatief opstal aan het Hoge Achterom in Den Hoorn permanent te bewonen. De mensen die er sinds 2011 verblijven, krijgen van het college wel een tijdelijke ontheffing tot september 2014 om in het opstal te blijven, zodat zij intussen andere woonruimte kunnen vinden.