SVC wint Frans Stolk-bokaal 

Thuisploeg SVC heeft dit weekend, volgens insiders vrij verrassend, het Snerttoernooi in De Cocksdorp gewonnen.

Hoewel vijf van de tien wedstrijden in 0-0 eindigden, werd er volgens scheidsrechters Hans Broess en Hank Witte sportief en goed gevoetbald. SVC begon de openingswedstrijd tegen buurman SVO met een gelijkspel van 0-0. Vervolgens werd met 3-0 gewonnen van SV De Koog en met 2-0 van SV ZDH. In de laatste wedstrijd om de toernooizege tegen directe concurrent SV Texel zou een gelijkspel voldoende zijn. Het lukte SV Texel niet door het hechte en sterke verdedigingsblok van SVC te komen. In dit blok blonken de beide zonen van Frans Stolk uit. Zoon Christiaan heerste in het doel en doelgebied en zijn broer Sander in het gebied daarvoor. Daarnaast gaf hij van achter uit veel goede, lange passes aan de spitsen. Ook deze wedstrijd eindigde in 0-0. In de loop van het toernooi waren Arjan van der Knaap en Ralph Koning door blessures uitgevallen bij SV Texel. Zij werden zeer verdienstelijk vervangen door B-junioren Tijs van Exel en Wessel Kiltz, die uit voorzorg waren meegekomen. In de laatste wedstrijd van het toernooi won SVO met 4-0 van SV De Koog. Dit was voor voldoende om SV Texel op doelsaldo voorbij te gaan voor de tweede plaats. Bij SVO hadden Arjan Kiewiet en Marco Drijver van positie gewisseld. Arjan hield bij zijn debuut als keeper in alle vier de wedstrijden zijn doel schoon en Marco scoorde als veldspeler met een fraaie kopbal. De eerste prijs en wisselbokaal werd door Frans Stolk uitgereikt aan de 73- jarige spelerscoach van SVC, zijn broer Piet. Piet speelde tot op 45-jarige leeftijd met zijn broers Frans en Jan samen in SVC 1. In die tijd was het nog nodig dat de club een standaardteam in de competitie had. Anders mochten de jeugdteams niet aan de KNVB-competities meedoen.


Uitslagen:

SVC - SVO: 0-0; ZDH - SV Texel 0-0; SVC - SV De Koog 3 - 0; SVO - ZDH 0-0; SV Texel SV De Koog 2-0; SVC - ZDH 2-0; SVO SV Texel 0-0; ZDH - SV De Koog 1-0; SV Texel - SVC 0-0; SVO - SV De Koog 4-0. Eindstand: 1. SVC 4-8 (5-0); 2 SVO 4-6 (4-0); 3. SV Texel 4-6 (2-0); 4. ZDH 4-5 (1-2); 5. De Koog 4-0 (0-10).

Vierde crossloop

Aan de voet van de Fonteinsnol in De Dennen wordt zondag 1 december de vierde loop van het boscrossseizoen gehouden. AV Texel heeft een rondje uitgezet van 2935 meter, dat één, twee of drie keer gelopen kan worden. De D-jeugd loopt 1700 meter, kinderen tot en met 12 jaar 1000 meter. Het parcoursrecord is aangescherpt naar 9.14 minuten. Inschrijven kan vanaf 10.00 uur bij Appartementenhotel Bos en Duin aan de Bakkenweg. De jeugd start om 11.00 uur, de senioren om 11.20 uur. Voor informatie, tel. 313387.