Sport kort

De Kuip 1 neemt de leiding in competitie


In de biljartcompetitie voor teams heeft De Kuip 1 brutaal de leiding overgenomen. Waarschijnlijk werpt het nieuwe biljart dat onlangs werd geïnstalleerd, zijn vruchten af.

Maar ook de concurrentie. MBC3, DVO1 en MBC1, geeft zich nog niet gewonnen en blijft dicht in de buurt. Dit dankzij hun vaste waarden, Bik, Berger en Bruin, De Drie B's. Overigens bulkt het in de competitie van spelers wier naam - net als die van de sport - met een B begint: Burgman, Bakker, Buys, Beerling, Barhorst, Barhorst, Boogaard, Van Beek, Beers en Balk.

Goede resultaten voor fitnessteam

Onder leiding van bondscoach Jolanda Beuving heeft WBPF Benelux zes podiumplaatsen behaald op het wereldkampioenschap fitness, dat in Hongarije werd gehouden. Er deden 41 landen aan het kampioenschap mee. De oud-Texelse Beuving begeleidde zelf twee modellen.

Succes turners op

rayonwedstrijden

In Sporthal Ons Genoegen kwamen dit weekend tijdens de rayonwedstrijden 380 turnsters in actie. Op vier onderdelen, de ongelijke brug, de balk, de vloer en de sprong, lieten ze uiteenlopende oefeningen zien.

Voor de meisjes van de organiserende Turngroep Texel was dit een thuiswedstrijd. Een eerste stap in de samenwerking tussen GVT en GOS, die goed is bevallen. De turnzaal stond er op zaterdagochtend prima bij, met dank aan veel vrijwilligers, die ervoor zorgden dat op twee banen geturnd kon worden. De vloer kwam van de overkant.

De turnsters hebben vanaf de zomervakantie getraind, maar de vloer is een onderdeel waar de meeste meiden tijdens de training niet op konden oefenen. Zij leren hun oefening op de lange mat en tijdens de warming up werd hen ingefluisterd hoe zij de ruimte op de mat het beste konden benutten. 'Bewonderenswaardig hoe de meiden deze oefening neerzetten', meldt correspondente Linda Daalder. Tot ieders grote vreugde sleept Turngroep Texel een prijs in de wacht. Amy Kossen werd derde in haar categorie (pupil 1 D1). Aster Baptist wist de hoogste score te halen op de sprong in haar categorie(pupil 2 D1).

De sfeer op de tribune was uitstekend, het uitlopen van de wedstrijden werd op de koop toe genomen. De nieuwe oefenstof maakte dat de jury meer tijd nodig had om tot een beoordeling te komen. Het publiek had een prima uitzicht op de twee banen waar geturnd werd. Door de open jurering waren de supporters betrokken, scores werden nauw bijgehouden. De EHBO was deze twee dagen ook aanwezig, eerste rang bij de vloeroefeningen, waar zij zichtbaar van genoten. De hulp bleef gelukkig beperkt tot het pleisters plakken.

Drie paarden worden keur in Barsingehorn

Drie op Texel gefokte paarden zijn tijdens het IBOP-onderzoek in Barsingerhorn 'keur' geworden.

Deze aanduiding kan behaald worden nadat stap, draf, galop, souplesse, houding en balans , rijdbaarheid en aanleg als dressuurpaard beoordeeld zijn, en de paarden een score van 75 punten of meer hebben behaald. Elegant Lady Texel (vader Ferro) van Willem van der Linde, had een totaalscore van 76 punten, waarbij ze een 8½ scoorde voor draf. Deze merrie is nu Elite. Evita (vader Vivaldi) van Bea Dekker werd door Mandy Bosma eveneens netjes naar de score van 76 punten gereden. Haar hoogste score was een 8½ voor de stap. Evarieta Texel (vader Jazz) behoorde met een totaal van 80½ bij de toppers van de dag. Eva van der Linde kon zeer tevreden zijn met gemiddelden van 8.