Texel'94-speler Ralph Slik voorkomt een tweede doelpunt voor Spartanen.
Texel'94-speler Ralph Slik voorkomt een tweede doelpunt voor Spartanen. Foto: Willem Sangers

Texel '94 lijdt flinke nederlaag

tegen de Wesfriese Spartanen

Texel '94 kreeg zondag een bittere pil te slikken. De ploeg uit Wognum speelde de Texelaars af en toe totaal van het veld. De eilanders kwamen tegen de Westfriezen vooral fysiek duidelijk tekort. Het spel van de gasten kenmerkte zich door een sterk begin. De Texelse defensie werd met lange halen onder druk gezet.

De eilanders kwamen er nauwelijks aan te pas. Al in de 11e minuut kwamen de gasten verdiend op een 0-1 voorsprong en deelden daarmee een flinke tik uit. De gastheren moesten zich beperkenn tot enkele uitvallen. Pas in de 21e minuut zorgde Sander de Haan met een voorzet vanaf de rechterkant voor enige dreiging in het vijandelijke strafschopgebied. De scherpe voorzet kon door Joren Bakker net niet bereikt worden. Hiermee was de eerste echte kans voor de Texelaars verkeken. Het spel van Texel '94 werd gekenmerkt door tal van onzuivere passes met veel balverlies. Ruim 5 minuten voor het einde van de eerste helft eindigde een actie van Niels Dubbelt met een corner naast het doel van de Spartanen-keeper. Hierna volgde een korte fase in de wedstrijd waarin Texel '94 beter voetbal liet zien met enige druk op de Spartanen-defensie.

In de tweede helft begon Texel '94 met een aardig offensief. De actie van Sander de Haan leverde een corner op. Na ruim 50 minuten ging een afstandsschot van Bart de Lugt naast het vijandelijke doel. In het vervolg trokken de bezoekers de wedstrijd meer en meer naar zich toe.

Omstreeks de 60e minuut kreeg de Spartanen een penalty toegewezen na een overtreding in het Texelse strafschopgebied door een van de Texelse verdedigers. Een der Spartanen spitsen schoot de 0-2 achter Alexander Smit. Kort erop viel de derde tegengoal en was duidelijk dat de punten naar Wognum gingen. Hierna wisselde trainer Ris. Niels van Zuylen, Marko Koorn en Pieterjan Eelman kwamen in het veld voor Jeroen Vlaming, Jesper List en Jaap Duin. Omstreeks de 80e minuut werd het 0-4. Het pleit voor de Texelaars dat ze bleven voetballen. Maar echte kansen werden niet gecreƫerd. Precies in de 90e minuut kreeg de thuisclub nog een penalty toegekend. Ruben Duinker schoot raak 1-4. Door deze nederlaag zakt Texel '94 af naar de onderste regionen en komt in direct degradatiegevaar.

Volgende week speelt Texel'94 thuis tegen West Frisia in Enkhuizen.