Ook Zwarte Piet sloeg een balletje tijdens de Sinterklaaswedstrijd.
Ook Zwarte Piet sloeg een balletje tijdens de Sinterklaaswedstrijd. Foto: Desiré Wassenaar

Hole-in-one Sinterklaaswedstrijd

In teams van drie en vier personen probeerden 34 jeugdgolfers zondag een zo hoog mogelijke score neer te zetten tijdens de jaarlijkse Sinterklaaswedstrijd

Bij deze wedstrijd sloegen de deelnemers, die allen tussen 7 en 19 jaar oud waren, een eigen bal vanaf de afslagplaats. Het hele team speelde vervolgens verder vanaf de positie van de beste bal. Mike van der Haas sloeg op de zesde hole een geweldige hole-in-one, wat door zijn teamgenoten uiteraard met gejuich werd beloond. Geheel in stijl waren ook Zwarte Pieten van de partij, wat voor de nodige hilariteit op de baan zorgde, zeker toen zij ook zelf een balletje gingen slaan. De prijzen, beschikbaar gesteld door Appartementen Anna, waren ook geheel in Sinterklaasstijl.

Uitslagen:

1.Mike van der Haas, Marnix Groothuis, Merijn Fokkens, Tristan Stork; 2.Thomas Wassenaar, Hendrik Franssen, Olivier Langendam; 3.Jordy Schuijl, Hugo Groothuis, Dirk Boomstra.

'Ard en Keessie

geef 'm van katoen'

Een Cocksdorps mannenkoor in oprichting? Spontaan hieven de Doorstootbiljarters de fameuze schaatshit 'Ard en Keessie, geef hem van katoen' aan toen de heren Schenk en Verkerk, pardon, de heren Saal en Weel het biljart beslopen. Ard won. Daarvoor had Jaap Boon al de kiem voor een lied gelegd door met de keu van zijn vader te spelen. Men improviseerde op het tuinpad van Wim Sonnevelds oude heer: En met het keutje van zijn vader.. stootte Jaap Boon de ballen aan... Ondanks of dankzij de muzikale intermezzo's werd er goed gespeeld. Martien Boon, Dick van der Kooy en Piet Zijm wonnen al hun partijen.

Uitslagen:

Saal-M.Boon 0-4, VdKooy-Smit 4-0, Weel-J.Boon 4-0, Homan-Zijm 0-4, Saal-Heemskerk 0-4, J.Boon-VdKooy 0-4, Weel-Zijm 2-4, Homan-M.Boon 2-4, Heemskerk-Smit 0-4, Weel-Saal 0-4