Start herinrichting van het schoolplein van De Fontein.
Start herinrichting van het schoolplein van De Fontein. Foto: Titia Klok

Fontein start herinrichting plein

Basisschool De Fontein aan de Burdetstraat in Den Burg is begonnen met de herinrichting van het schoolplein. Dat gaat in drie delen gebeuren.

De eerste fase bestaat uit het verplaatsen van de zandbak en de bankjes naar de speelweide bij de school. Daar wordt een zithoek gerealiseerd met zandbak, podium en bankjes. Op de plek waar de zandbak eerst was, zijn tegels gekomen. Die ruimte wordt nu gebruikt voor een deel van de fietsenstalling.

Afgelopend weekend hebben ouders aan de verplaatsing gewerkt en komend weekend gebeurt dat opnieuw. Het werk wordt gedaan onder aanvoering van aannemer Tatenhove uit Oudeschild. Tatenhove heeft samen met een pleincommissie van de school onder leiding van Klaas van der Duim de plannen bedacht.

De tweede fase bestaat uit de aanleg van een pannaveld en een volleybal- en basketbalveld. Volgens de school wordt voor de realisatie van dat plan nog gezocht naar fondsen. De kinderen gaan voor de twee velden meedoen met een loterijverkoop van Jantje Beton.

De school hoopt in het voorjaar met de aanleg van het volleybal- en basketbalveld en pannaveld te kunnen beginnen. De laatste fase van de herinrichting is gericht op verfraaiing en het aanzicht van het schoolplein. Dit staat voor het volgend schooljaar gepland.

De gemeente betaalt mee aan de verplaatsing van de zandbak en beplanting op het plein, maar het meeste geld daarvoor is door de kinderen zelf bij elkaar gespaard. In oktober haalden zij ruim €5200,- op met een sponsorloop en in het voorjaar €2400,- met een voorjaarsmarkt.

Nieuwe bijeenkomst

van Het Beraad

In het gemeentehuis in Den Burg begint dinsdagavond om 19.30 uur een nieuwe bijeenkomst van Het Beraad. Texelaars die iets bij de raadsleden of leden van het college onder de aandacht willen brengen, kunnen daar terecht. Het is geen formele vergadering, maar een laagdrempelige bijeenkomst die in het teken staat van persoonlijke contacten. Er kan ook kennis worden gemaakt met de politici.