Het damesteam van Tevoko beschikt dankzij een sponsor nu over eigen vervoer.
Het damesteam van Tevoko beschikt dankzij een sponsor nu over eigen vervoer. Foto: Tevoko

Tevoko wint in Bovenkarspel

Het damesteam van Tevoko heeft zaterdag in Bovenkarspel met 3-2 gewonnen van Simokos 2.

Het was van tevoren bekend dat het een lastige wedstrijd zou worden, maar Tevoko begon sterk, met moeilijke services van onder anderen CĂ©line de Graaf en Marike Oostra. De hiermee opgebouwde voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en Tevoko pakte de eerste set met 17-25. In de tweede set kreeg Simokos wat meer grip op het spel, maar door de vele kill-blocks van Leonie Penninga bleef Tevoko bij de les. Tot aan het eind van de set ging het gelijk op; Simokos won met 26-24. Mooie passes van Joannie Schaapman en Leonie Penninga zorgden ervoor dat er in de derde set snel en gevarieerd kon worden aangevallen. Afgewisseld met tactische doortikballen van Connie Joling zorgde dit voor diverse punten en Tevoko won met 17-25. Gemakzucht maakte dat de vierde set niet leidde tot een overwinning van 3-1, maar dat een vijfde set nodig was. In deze beslissende set keek Tevoko steeds tegen een kleine achterstand aan, maar met enkele goede blokkeringen stoomde Tevoko door en won met 12-15. Het team staat nu vijfde.