Contouren van de nieuwe Plus worden zichtbaar.
Contouren van de nieuwe Plus worden zichtbaar. Foto: Henk Leyen

Plus wordt langzaam zichtbaar

De contouren van de nieuwe Plus in De Cocksdorp worden zichtbaar. Deze dagen worden de spanten neergezet voor de nieuwe supermarkt aan de Molenlaan.

De nieuwbouw heeft plaats op de plek waar vroeger de Barak heeft gestaan. Het werk wordt uitgevoerd door Duin Bouwbedrijf uit Den Burg. Het pand wordt circa 1100 vierkante meter groot, waarvan 900 bestemd voor de winkel.

Langs de spanten komen damwanden en aan de voorzijde wordt een aantal gevels naast elkaar gerealiseerd. Het ontwerp is van Ronno Honingh uit De Koog. De reconstructie van de Molenlaan is inmiddels ook in volle gang. Ter plekke is te zien hoe een pleintje ontstaat op de hoek van de Molenlaan en de Kikkertstraat en hoe het parkeerterrein naast De Concurrent wordt vergroot tot een terrein voor honderd auto's.

Ongeval Schansweg

Een 20-jarige automobilist uit Den Burg is woensdagavond om 21.30 uur langs de Schansweg met zijn voertuig in de sloot beland.

In de tweede bocht van de Schansweg belandde hij in de berm, slingerde twee keer heen en weer van de ene naar de andere berm en raakte daarna te water. De auto kwam van de Redoute en reed in de richting van Den Burg.

De man had drie passagiers in de auto, in de leeftijd van 14, 16 en 17 jaar. Eén passagiere raakte bekneld en liep verwondingen op. Dit meisje is donderdag rond de middag alsnog naar het ziekenhuis gebracht. De auto is met de takelwagen van Toon Schoenmaker op het droge gezet.

Volgens een woordvoerder van de politie was er geen drank in het spel. De bestuurder is vermoedelijk de macht over het stuur verloren.

Val uit raam

In de Parkstraat in Den Burg is woensdagavond laat een man uit het raam van een bovenwoning gevallen. De man deed een poging naar beneden te klimmen en dat ging mis. Hij ging aanvankelijk weer naar binnen, maar daar bleek het niet goed met hem te gaan. Medewerkers van de ambulance verleenden de man in de woning hulp. Daarna werd hij met behulp van de hoogwerker van de brandweer veilig naar beneden gebracht, waarna de man met behulp van de ambulance naar het ziekenhuis werd vervoerd.