Sint leest voor in bibliotheek

Sinterklaas komt woensdagmiddag 4 december zelf een half uur voorlezen in de bibliotheek aan de Drijverstraat in Den Burg. Hij is aanwezig van 15.00 tot 15.30 uur De Goedheiligman ruimt graag een plekje in zijn drukke agenda in, want hij vindt voorlezen erg leuk om te doen en bovendien ook nuttig.

Onderzoek wijst namelijk uit dat kinderen die veel worden voorgelezen beter scoren op school. Daarom spreekt hij de hoop uit dat er veel boeken geleend zullen worden bij de bibliotheek, zodat kinderen en ouders samen kunnen genieten van het voorlezen. 2013 is het jaar van het voorlezen en in de bibliotheek wordt al het hele jaar op woensdagmiddag in de even weken voorgelezen. Om het voorlezen te promoten is een spaarsysteem bedacht. Iedere keer dat een kind komt luisteren, krijgt het een stempeltje op een spaarkaart. Bij 10 stempeltjes ontvangen de kinderen een luisterdiploma.


Op 4 december is de voorleesmiddag dus extra feestelijk. De sint begint om 15.00 uur met voorlezen en blijft een half uur. Daarna moet hij weer snel verder met de voorbereidingen voor de volgende dag. Sinterklaas hoopt dat alle kinderen komen, daarom is de toegang gratis.