'Bult' Groeneplaats verdwijnt snel

Al in het eerste kwartaal van 2014 zal de 'bult' op de Groeneplaats worden verwijderd. De kosten à €50.000, - komen uit de algemene reserve.

De uitgifte van bouwkavels op de Groeneplaats wordt gefaseerd uitgevoerd, volgens b en w 'strikt naar behoefte'. Er wordt gestreefd naar een tijdelijke en functionele voorziening op het deel van de bouwlocatie waar naar verwachting niet voor 2016 zal worden gebouwd. Rekening wordt gehouden met de bestaande functies als verkeers- en verblijfsgebied, markt en evenementen. De tijdelijke bouwwerken mogen op de plek van het vroegere Raaksje.

Een viertal ondernemers heeft plannen voor horeca en detailhandel en heeft het oog laten vallen op zes kavels in de noordelijke hoek van de Groeneplaats. Volgens wethouder Eric Hercules zullen de bouwmogelijkheden in oppervlakte ongeveer gelijkelijk worden verdeeld over horeca en detailhandel en zich vooralsnog beperken tot panden die hun voordeur aan de Groeneplaats en de Vismarkt krijgen. De bebouwing moet aaneengesloten zijn.