Alzheimercafé 

26 november

In de krant van dinsdag stond een aankondiging voor het Alzheimer café in de Gasterij van verzorgingshuis Gollards aan De Zes in Den Burg. Hierin stond per abuis een verkeerde datum. De juiste datum is dinsdag 26 november.

Het Alzheimer café begint om 19.15 uur met muziek en een kop koffie. Hierna zal de film 'Dementie en dan....' vertoond worden. Dit is een documentaire van Irene van Ditshuyzen waarin vijf mensen met dementie en hun omgeving twee jaar lang gevolgd worden. In deze periode worden de symptomen en het verloop van de ziekte, maar ook de veerkracht en de vitaliteit om het leven zo aangenaam mogelijk te maken in beeld gebracht. Aanmelden is niet nodig, de toegang is gratis.

Lezing over

oceaanvervuiling

Hoe komt alle rotzooi in de oceaan en kunnen we er nog wat aan doen? NIOZ-wetenschapper Jan Andries van Franeker vertelt hier alles over op dinsdag 26 november in De Poort aan de Elemert in Den Burg. De avond wordt georganiseerd door FNV vrouw, de toegang is gratis en begint om 20.00 uur.

Geen tentoonstelling Kotex Den Burg

De tentoonstelling en keuring van Kleindiersportvereniging Kotex die elk jaar in november plaatsvindt gaat dit jaar niet door. Op dit moment vinden er op het terrein van Kotex diverse onderhoudswerkzaamheden plaats.

De gevel van het gebouw staat in de steigers en binnenkort start een aannemer in opdracht van de gemeente met de restauratie van de schapenboet. Ook heeft de storm van enkele weken geleden zijn sporen achtergelaten, diverse bomen op het terrein zijn omgewaaid. Het bestuur van Kotex heeft om die reden besloten de jaarlijkse tentoonstelling te laten vervallen. In het voorjaar houdt Kotex een open dag waarop het publiek het resultaat kan zien van de diverse verbouwingen en restauraties.Kotex is nog dringend op zoek naar sponsors voor nieuwe konijnenhokken. De hokken moeten worden verplaatst zodat de boet na restauratie weer goed zichtbaar is vanaf de weg. Bedrijven of particulieren die Kotex willen sponsoren kunnen contact opnemen met het bestuur via telefoonnummer 06 – 55163380.