Leerlingen van de OSG tonen trots het opgehaalde bedrag.
Leerlingen van de OSG tonen trots het opgehaalde bedrag. Foto: Maaike Zijm

Leerlingen in actie voor Filipijnen

Leerlingen van klas 1J van de OSG hebben €560 voor de Filipijnen opgehaald. Het idee voor de actie ontstond tijdens een les Mens & Maatschappij op 15 november waarbij er gesproken werd over de gebeurtenissen in de Filipijnen.

De meiden van deze klas kwamen spontaan met het idee om iets te doen voor de slachtoffers voor de ramp. Ze wilden geld inzamelen voor giro 555 en stelden zichzelf als doel om €555 op te halen. Meteen dezelfde middag zijn de meiden na schooltijd op pad gegaan om lege flessen in te zamelen. Niet iedereen had lege flessen tot zijn of haar beschikking, veel mensen gaven daarom een donatie. Ook werden de leerlingen van klas 1J gesteund door andere leerlingen die kerstkaarten gemaakt hadden voor het goede doel. Deze hebben zij verkocht en de opbrengst aan klas 1J gegeven.

Dinsdagmiddag hebben de leerlingen het project afgerond en al het geld geteld. De leerlingen hebben hun doel bereikt, ze hebben daadwerkelijk 555 euro opgehaald. Bij de bank aangekomen bleek dat er nog een extra briefje van 5 ergens verstopt had gezeten. De bank kwam namelijk uit op 560 euro.