Afbeelding
Foto:

Balcken 'bruine oase'

'Deze mooie klassieke kroeg vormt een bruine oase in de winkelstraat van Den Burg.' Zo begint de recensie over De 12 Balcken in Den Burg, in de Misset Horeca Café Top 100 opgeklommen van de 79ste naar de 66ste plaats.

Misset: 'Een mooie houten vloer, donkerbruin meubilair en lambrisering en een lange bar met fraaie lampen erboven. Alleen de aangebouwde, wat sfeerloze serre detoneert met de rest van de zaak. De 12 Balcken heeft een dagelijks wisselend assortiment bieren van het vat, dat op de aantrekkelijke website wordt aangekondigd. Uiteraard een aantal vaste waarden van het eiland, zoals het populaire Skuumkoppe en het naar eigen recept gebrouwen huisbier Zwarte Schaap, een honingporter. Daarnaast een spannende selectie bieren op fles uit de hele wereld. Hier werken bierliefhebbers, zoveel is duidelijk. Bedrijfsleider Dirk Breedveld heeft dit jaar zijn diploma voor biersommelier gehaald. Echt een fijn café, het klopt hier en er zit een ziel in. Hardwerkend personeel, dat echter niet overloopt van hartelijkheid. Maar dat kan ook een typische eilanderhouding zijn.'

'We zijn hier superblij mee. Met trots en passie gaan we ook in 2014 er voor om nog meer bier-en eetcafé beleving in het bedrijf te brengen', reageert bedrijfsleider Dirk Breedveld. Bovenaan de lijst staat café Olivier in Utrecht.