Kunstenaars ook na 1 januari

welkom in Tusse de Banke

Expositieruimte Tusse de Banke blijft ook na 1 januari beschikbaar voor kunstenaars. De Historische Vereniging (HV) die het huurt van de Rabobank heeft het beheer in handen gegeven van Peter Holman.

De openstelling was onzeker geworden doordat de HV er teveel werk aan had. Daarop werd contact opgenomen met Peter Holman, zelf kunstenaar en tot voor kort één van de beheerders van de galerie in de inmiddels gesloten De Hollebol. Holman: 'Het zou doodzonde zijn als Tusse de Banke dicht zou gaan, een gemis voor Texel.'

Holman en de HV gingen om tafel, met als uitkomst een vernieuwde en meer dynamische aanpak voor de expositieruimte aan de Groeneplaats. 'We gaan verder zoals het is gegaan, met enkele aanpassingen. Voorname verandering is de ambitie om Tusse de Banke de hele week, liefst ook op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur open te hebben. 'Op de benedenverdieping komt een wat kleinere permanente expositie, met wisselende elementen, die ook bedoeld is als lokkertje om de mensen naar binnen te krijgen, zodat ze niet in een donker gat kijken. De eerste en tweede verdieping verhuren we zoals voorheen aan één of meerdere kunstenaars van Texel of van de overkant. Onder dezelfde condities als voorheen, maar kunstenaars krijgen nu wel meer waar voor hun geld. Ik verzorg bijvoorbeeld de lijntjes naar de media. Het is niet meer zo dat de exposanten de ruimte lukraak kunnen volhangen, daar komen wel wat regeltjes voor. We proberen de ruimte zo vaak mogelijk zelf te bemensen, zodat de kunstenaars er niet steeds zelf hoeven te zijn. Met name voor mensen van de overkant is dat makkelijk.' Holman timmert meteen al aan de weg. Vrijdag, tijdens Struûn Texel, staat hij met een kraam op de Groeneplaats om Texelse kunstenaars en Tusse de Banke te promoten. Hij is bereikbaar via tel. 0651330753 en via peteroptexel@hotmail.com.