'Alternatief Grisnigt

geen verbetering' 

De alternatieve suggesties voor de in- en uitrit van het project Waaldereind (Welkoop), zoals aangedragen door garage Grisnigt, betekenen geen verbetering voor de verkeersveiligheid. Integendeel, het betekent een toename van de verkeersdrukte in de Waalderstraat.

Dat zegt Jan van Andel, directeur van Woontij, in een open brief aan de gemeenteraad. Volgens hem houden de alternatieven geen rekening met de eigendomsverhouding tussen Woontij en Agrifirm en voetgangersstromen vanaf het parkeerterrein naast Grisnigt. 'Bovendien wordt daarmee de geluidsnorm overschreden, waardoor geen woningbouw meer mogelijk is boven winkels. Door te kiezen voor de alternatieven van Garage Grisnigt zouden we met het plan weer op ''slopershoogte'' komen.

Woontij heeft de plannen voor de Waalderstraat volgens Van Andel uitgewerkt op basis van de nota van uitgangspunten en het coördinatiebesluit. Om de verkeerskundige situatie te beoordelen heeft Goudappel Coffeng BV van Woontij de opdracht gekregen de herontwikkelingslocatie te onderzoeken, evenals de gevolgen voor de bestaande verkeerssituatie. Van Andel zegt zich wel de complexiteit van de situatie te kunnen voorstellen.