Texel'94-speler Ruben Duinker aan de bal tegen Volendam.
Texel'94-speler Ruben Duinker aan de bal tegen Volendam. Foto: Willem Sangers

Na zege op Volendam naderen zaalvoetballers periodetitel

Door de thuiszege op Volendam heeft Texel'94 niet alleen de koppositie verstevigd, maar kan het volgende week ook de eerste periodetitel veiligstellen. Vrijdagavond kon aan het doelsaldo worden gewerkt en een matig Volendam kon dit een kwartier lang verhinderen voordat Texel los kwam.

Het eerste kwartier hadden de Texelaars constant balbezit maar konden niet door de muur komen die de bezoekers hadden opgetrokken. Pas in de 17e minuut kwam de wedstrijd echt op gang nadat Pieter Jan Eelman de tegenstander zelf de bal ontfutselde en hij alleen op het doel af kon. In zijn geval is dat meestal raak en ook deze keer had de topschutter geen probleem om de eerste goal te laten noteren: 1-0. Deze treffer werkte bevrijdend op de ploeg die de druk met de week voelt toenemen omdat het koploper in de hoofdklasse is en volgende week de eerste prijs van het seizoen kan binnenhalen. Lesley Koning, een van de steunpilaren in de ploeg, ramde niet veel later onbedaarlijk hard de tweede Texelse goal hoog tegen de touwen, nadat Eelman niet zelfzuchtig was en de bal perfect had klaargelegd. Volendam, aangeslagen door deze goals, wist niet meer compact te spelen en van de geboden ruimte maakte Texel gebruik. Joren Bakker stoomde op langs de lijn en gaf Ruben Duinker een niet te missen kans en de captain faalde dan ook niet: 3-0. De bezoekers probeerden met meer fysiek Texel bij het doel weg te houden maar dit leverde de ploeg een tijdstraf op. De overtal situatie werd prima benut. Wederom was Bakker de aangever en ditmaal stond Dennis Daalder op de juiste plek om het cadeautje te verzilveren. De jacht op doelpunten ging ook na de pauze verder waar het gebleven was. De tweede helft was drie minuten onderweg toen Ruben Duinker de vijfde Texelse goal liet aantekenen. Twee minuten hierna stond het talrijke publiek letterlijk op de banken na een prachtige aanval. Doelman Ali Smit stond samen met Lesley Koning aan de basis en nadat Dennis Daalder de bal met een hakje bij Pieter Jan Eelman had bezorgd volleerde de spits de bal ongenadig hard en zuiver in de lange hoek: 6-0. Texel hield het tempo onverminderd hoog en de bezoekers hadden geen antwoord op de beweeglijke Texelaars. Dit keer gingen Duinker en Eelman een combinatie aan en zagen hierbij de instormde Lesley Koning niet over het hoofd die afdrukte voor de zevenklapper. Hierna stokte de doelpuntenmachine enigszins. Kansen waren er wel maar de echte finesse ontbrak. Aan de andere kant beleefde sluitpost Ali Smit een eenzame avond. Hij werd zelden op de proef gesteld en hield voor de derde keer dit seizoen zijn doel schoon. In de laatste minuten zorgde Pieter Jan Eelman voor het slotakkoord, nadat hij zichzelf vrij had gespeeld schoot hij de 8-0 eindstand op het scorebord. Vrijdag speelt Texel een uitwedstrijd in Wognum en woensdag 27 november staat de thuiswedstrijd tegen Genclik United op het programma.

Reumavereniging

Reumavereniging Texel organiseert Donderdag 21 november een lezing die gegeven wordt door dhr. 't Pas Bosch (reumatoloog met als onderwerp Artrosekunde in ontwikkeling) en dhr. Oosterwijk (revalidatiearts met als onderwerp Wetenschappelijke achtergronden van chronische pijn, zit pijn in het brein?) De lezing is in het gebouw van schietvereniging Odysseus aan de Emmalaan, aanvang 14:30 uur. De toegang is voor de leden gratis, belangstellenden zijn van harte welkom tegen een vergoeding van € 2,50.