Dames Tevoko maatje te klein voor koploper Clam Dycke

De Tevoko dames hebben zaterdag met 3-1 verloren bij koploper Clam Dycke uit Krommenie. Tevoko trad aan met een krappe selectie. De Texelaars konden tot de derde set keurig bij blijven, maar de koploper had een beter team.

De eerste set speelde Tevoko wisselvallig. Clam Dycke speelde heel gevarieerd en Tevoko kreeg hier geen vat op. Toch kon Tevoko bijblijven, maar aan het eind van de set maakte de tegenstander achter elkaar wat punten. Hierdoor ging de eerste set naar Clam Dycke met 25-20. In de tweede set kwam er meer spirit in het spel van Tevoko. Er werden vele punten gescoord door een uitstekende blokkering van de Texelse dames. Marianne van Heerwaarden en Leonie Penninga pakten diverse punten met een kill blok. Goed verdedigingswerk van Tevoko zorgde ervoor dat de pass goed bij spelverdeelster Connie Joling aankwam, waardoor de Texelse dames vrijuit konden scoren. De tweede set ging met 18-25 naar Tevoko. Het goede spel van Tevoko verdween in de derde set door lastig geplaatste services van Clam Dycke. De pass was hierdoor niet zuiver en daardoor was de aanval te voorspelbaar. De derde set ging met ruime cijfers naar Clam Dycke 25-13. In de vierde set speelden de Texelaars te makkelijk. Een grote achterstand van 20-7 werd nog enigszins goedgemaakt, maar de achterstand was te groot en deze set ging met 25-16 naar de koploper. Tevoko zakt door het verlies naar de zesde positie. Volgende week mogen de dames aantreden in Bovenkarspel tegen Simokos wat twee punten minder heeft dan Tevoko.

MAB Sinterklaasrit

MAB Club Texel houdt op zondag 24 november een Sinterklaasrit. Dit is een makkelijke oriëntatierit (puzzelrit), waarbij kinderen onderweg klompen en mijters kunnen tellen. Sinterklaas komt na de rit langs voor de prijsuitreiking. Inschrijven kan vanaf 13:30 bij Schoenmaker aan het Wezenland in Den Burg, de start is om 14:00. De rit wordt uitgezet door Sjef & Ria Boom, deelname kost € 7,-.