Guido Boogaard in actie tijdens de wedstrijd tegen Hollandia T.
Guido Boogaard in actie tijdens de wedstrijd tegen Hollandia T. Foto: Willem Sangers

ZDH weer 'net niet'

Voor de zoveelste keer was het zondag 'net niet' voor ZDH. De Hoornders boden titelkandidaat Hollandia T thuis prima partij, maar moesten toch berusten in de zesde nederlaag van dit seizoen: 2-3. De Koog verloor bij Succes na een 1-3 voorsprong.

ZDH blies de nummer twee van de ranglijst in de beginfase finaal weg. De thuisploeg zette vroeg druk en combineerde soepel. Dat leverde al binnen acht minuten de openingstreffer op. Jonas Leenhouts onderschepte de bal, kaatste met Jelmer Bomas en haalde vanaf de rand van het strafschopgebied verwoestend uit. Na een minuut of twintig ging de ZDH-storm liggen en kwamen de gasten uit Tuitjenhorn meer aan voetballen toe. Daarbij speelde vooral de steeds inschuivende rechtsback een belangrijke rol. Keeper Daniël Bakker moest enkele keren handelend optreden. Een minuut voor rust kwam Hollandia T op gelijke hoogte, toen de bal uit een vrije trap hard werd ingekopt. Na de thee beleefde ZDH een valse start. Ongelukkig balverlies leidde tot 1-2, maar de Hoornders lieten zich niet uit het veld slaan. Er ontstond een mooi schouwspel met veel strijd. De spelers gingen er soms hard in, waarna verzorgers te hulp moesten schieten om de schade te repareren. Halverwege de tweede helft kreeg ZDH een penalty, toen Mike de Bruijn tegen de grond werd geduwd. Specialist Bomas zette zich achter de bal en schoot deze uiterst koel in de uiterste hoek. Een mooie opsteker, maar Hollandia T liet zien niet voor niets zo hoog op de ranglijst te staan. Al combinerend en de vleugels goed gebruikend drongen de gasten de thuisploeg ver terug. ZDH vocht voor wat het waard was, maar moest een kwartier voor tijd capituleren. Met Hans Berbée als vervanger voor Marcel Boone zetten de Zwaluwen in de slotfase alles op alles om alsnog een punt binnen te slepen. Bij een corner in de laatste minuut ging zelfs de keeper mee naar voren, maar succes bleef uit. ZDH zakt door dit resultaat naar de elfde plaats. Zondag is de ploeg vrij, de week erop staat de uitwedstrijd tegen Con Zelo op het programma.

De Koog

Ook SV De Koog wist niet te winnen. Na een goede serie gaven de Texelaars zondag een 1-3 voorsprong uit handen bij Succes uit Hippolytushoef, de wedstrijd eindigde in 5-3. De Koog begon sterk. Met kansen van Sander Legierse en Brian Bakker was het wachten op de voorsprong. In de 22e minuut was het raak, Brain Bakker profiteerde van een steekbal tussendoor en maakte de verdiende 1-0. Door slordig balverlies op het middenveld kwam Succes voor rust op gelijke hoogte. De tweede helft nam De Koog de touwtjes weer in handen en stond verdedigend goed. De wedstrijd golfde op en neer met mogelijkheden van beide kanten. De Koog profiteerde, Joris Ellen kopte na een corner de 1-2 tegen de touwen. Vijf minuten later werd Luc Kedde in de 16 meter getorpedeerd en kreeg een strafschop. Bartjan Grisnigt schoot de bal fraai in en zette De Koog op 1-3. De Koog kon hier maar kort van genieten, want vlak erna maakte Succes 2-3. In de zeventigste minuut werd op Daan Eelman een overtreding begaan. De scheidsrechter, die niet zijn beste wedstrijd floot, wuifde dit weg en liet Succes op 3-3 komen.De Koog kreeg kort hierna de volgende tegenslag te verwerken. Bartjan Grisnigt kreeg in een duel op een volslagen onbegrijpelijke manier een strafschop tegen. Succes kwam tegen deze verhouding in op een 4-3 voor. In de slotfase maakte Succes de 5-3.