Afef Bahrini (l) in actie tijdens haar jacht naar goud.
Afef Bahrini (l) in actie tijdens haar jacht naar goud. Foto: Hanneke Roeper

Afef Bahrini sterkste bij debuut

De pas 14-jarige Afef Bahrini van Budovereniging Shima heeft zaterdag goud gewonnen bij het Open International Friendship Championship 2013. Aan het karatetoernooi, dat gehouden werd in Hendrik Ido Ambacht deden driehonderd deelnemers uit tien verschillende landen waaronder Engeland, Griekenland en de Verenigde Staten mee.

Bahrini deed voor het eerst mee aan een groot internationaal toernooi, wat zij kon verwachten was dus onbekend. Dit soort toernooien zijn vergelijkbaar met de Uefacup bij het voetbal. De druk was dan ook groot maar daar wist ze goed mee om te gaan. Hoewel het een semi-contact sport is werd er af en toe flink geraakt. Onze Texelse vechtster liet zien dat zij daar best tegen kon en beet van zich af. Groot was de vreugde toen zij de finale wist te winnen. Bahrini traint onder leiding van Fred Schonenberg bij Shima. Zij staat staat bij de vereniging bekend als een zeer leergierige en getalenteerde karateka. Door bij dit toernooi een eerste plaats te behalen heeft zij laten zien ook op international niveau haar mannetje te staan. In bijzijn van haar trainer werd zij geprezen door Grandmaster Dominic Giacobbe (9e Dan) uit New Jersey voor haar talent maar ook voor haar beleefdheid en discipline. Toen hij hoorde dat zij in opleiding is voor karate-instructrice en een steunverlaat is voor haar trainer, was hij nog meer onder de indruk. Grandmaster Giacobbe benadrukte het belang van de voortzetting van de tradities in de sport door het opleiden van talentvolle jeugd.

Zege Marijke de Beer

Golfer Marijke de Beer is winnares geworden van het Texelse overall klassement. Van 1 april tot 31 oktober werd een qualifying wedstrijd gespeeld. Donderdag werd de winnaar bekend gemaakt.

Bij de wedstrijd van de Texelse Golfclub wint diegene die het beste resultaat behaalt over tien wedstrijden. In totaal deden 42 dames per toerbuurt mee. Achter winnares De Beer eindigde Tonny van Kloppen, de derde plaats was voor Gerri Bolier. In de winter volgen nieuwe wedstrijden.