Uitsterfregeling B&B Vuurtoren

De gemeente doet voorlopig niets tegen verstrekken van logies met ontbijt in meer dan drie kamers aan meer dan zes personen in een woning bij de vuurtoren, ondanks het verzoek van omwonenen om handhavend op te treden. Het college wil eerst af weten hoe een mogelijke afsterfregeling wordt ingevuld.

De omvang van de bed en breakfast is hier in strijd met het huidge bestemmingsplan Buitengebied. In het nieuwe plan, dat waarschijnlijk begin volgend jaar in gaat, is er een uitsterfregeling opgenomen voor logies met ontbijt voor meer dan drie kamers en meer dan zes personen. Omdat deze regeling nog verder uitgewerkt moet worden, wil het college afwachten hoe deze er uit komt te zien, alvorens in te grijpen. De situatie aan de voet van de vuurtoren stamt al uit 2006 en komt daarom misschien in aanmerking voor de uitsterfregeling.

Handhavend optreden heeft op dit moment dus weinig zin. Wel kan de eigenaar van de woning binnenkort een controle op brandveiligheid verwachten. Het pand zal moeten voldoen aan de minimale eisen voor gebouwen van logiesverstrekkers. De eisen zullen ook na een mogelijke uitsterfregeling van kracht blijven.