Koploper Jack Bruin (links) in een onderonsje met Rint de Vries.
Koploper Jack Bruin (links) in een onderonsje met Rint de Vries. Foto: Gosse Krüger

Bandstoter Jack Bruin neemt bij DVO kop over van John Sessink

Na zeventien partijen heeft biljarter Jack Bruin met zesentwintig wedstrijdpunten de koppositie bij het bandstoten overgenomen van John Sessink. Op een achterstand van twee wedstrijdpunten volgt Gijs Berger op de derde plaats.

John Sessink was de afgelopen maanden prima op dreef en scoorde een gemiddelde van 2.03. Op de laatste avond begon Sessink sterk tegen Jan Witte en haalde de volle winst binnen in achttien beurten. Kansloos ging hij ten onder tegen Gerard van der Kooi (Rozendijk), die zijn achttien caramboles in elf beurten bij elkaar speelde. Theo Kemper kende in negentien beurten geen genade, waardoor het moyenne van Sessink zakte naar 1.96 en bovendien zijn koppositie in gevaar kwam. Na een sterke opmars de afgelopen maand, rook Jack Bruin zijn kans om Sessink van de eerste plaats te duwen. Een loodzware opgave voor Bruin; hij moest alles winnen tegen Rinus Vittali, Cor Huisman en Ries Balk, stuk voor stuk spelers, die een partij zomaar met een moyenne van 3.50 uit kunnen maken. Bruin begon overtuigend tegen Vittali en besliste de wedstrijd in slechts twaalf beurten. Na vier missers van Bruin leek Cor Huisman de tweede partij te winnen, maar net op tijd hervond Jack Bruin de nodige rust en maakte de laatste carambole, waarmee Huisman op drie punten van de finish bleef steken. De klapper kwam in de laatste partij tegen Ries Balk, die sterk opende met een serie van zes. Bruin antwoordde met slechts één carambole. Vanaf de vierde beurt zette de inmiddels ontketende Bruin met series van twee, vier en elf de partij geheel naar zijn hand. Na negen beurten was ook de derde partij gewonnen en liet Bruin de onthutste Balk op acht caramboles staan. Gijs Berger zette alle vier zijn partijen in winst om en steeg daardoor naar de derde plaats, op slechts drie wedstrijdpunten afstand van de koploper. Rinus Vittali dreigt de aansluiting met de top te verliezen doordat hij van de vier partijen alleen de wedstrijd tegen Theo Kemper in winst kon omzetten. Gezien zijn kwaliteit en een gemiddelde van 1.73 moet Vittali in staat zijn de kloof te dichten. Bijzonder zijn de prestaties van Cor Huisman en Mark Schraag , die hun partijen in tien beurten uitspeelden. Adrie Barhorst had tegen Ruud Beers slechts negen beurten nodig. De hoogste serie blijft met negentien caramboles op naam van Ries Balk.

Grote incidenten te

volgen via Twitter

Grotere incidenten in de regio Noord-Holland Noord zijn via twitter te volgen. Door het volgen van het twitteraccount @VRNHN krijgt men informatie over grotere branden of ongevallen.

In maximaal honderdveertig tekens wordt melding gedaan van wat er aan de hand is in de regio en hoe het incident zich ontwikkelt. Inmiddels kent het twitteraccount ruim 3500 volgers.

Overige alarmeringsmiddelen, zoals de sirenepalen en NL-Alert, blijven hun waarschuwingen uitgeven wanneer dat nodig is. Over het algemeen is dan sprake van grote incidenten. In die situaties biedt ook RTV Noord-Holland ondersteuning als rampenzender. Via twitter zijn incidenten al eerder te volgen.