De deelnemers ontvangen hun certificaat uit handen van Frans Visman.
De deelnemers ontvangen hun certificaat uit handen van Frans Visman. Foto: Job Schepers

Cursus flora en fauna afgerond

De geslaagde deelnemers van de cursus Flora en Faunawet hebben woensdagmiddag hun certificaat ontvangen tijdens een speciale bijeenkomst bij Leefomgeving, het vroegere gemeentewerken. De deelnemers ontvingen het bewijs uit handen van wethouder Visman.

De cursus was bedoeld voor aannemers die regelmatig werk uitvoeren voor de gemeente. Ook buitenmedewerkers van de gemeente namen deel aan deze cursus waarbij zij informatie kregen over beschermde planten en dieren en hoe aantasting van deze beschermde soorten kan worden voorkomen. Op vrijdag 27 september 2013 vond de eerste bijeenkomst van cursus Flora en Faunawet plaats. De gemeente vindt het belangrijk dat deze opleiding wordt gevolgd om aantasting van beschermde soorten tegen te gaan en boetes te voorkomen. Medewerkers van de firma Dros, Tatenhove en Westerlaken en een aantal zzp-ers kregen les over de wetgeving op het gebied van beschermde planten en dieren op het eiland. De ontvangst ging gepaard met een hapje en een drankje.

Zomerhuizen

Het college heeft een vergunning verleend voor het vergroten van drie zomerhuizen en het installeren van een pv-installatie voor het opwekken van zonnestroom aan de Pelikaanweg nabij De Koog.

Het college verleent een projectafwijkingsbesluit om de vergroting mogelijk te maken. De aanvraag voor de omgevingsvergunning past binnen het vastgestelde bestemmingsplan Buitengebied Texel 2013.

Hierin staat dat de oppervlakte van zomerhuizen maximaal 100m2 mogen bedragen. Tijdens de ter inzagelegging van het ontwerpbesluit zijn twee zienswijzen ingediend. Dit heeft er toe geleid dat de situatietekening en de tereininrichting op bepaalde onderdelen gewijzigd zijn. De zienswijzen gaven verder geen aanleiding om het besluit te herzien.