Anyway wint korenfestival

Het trio Anyway van Irisabella Bakker, Anneke Brons en Ruthie Vazana is eerste geworden op het BALK TOPFestival dat van het weekend in de Doelen in Rotterdam werd gehouden.

Dat is een tweejaarlijks festival voor koren die a capella zingen of zich op andere vormen van lichte muziek toeleggen.

Anyway deed mee in de topklasse van kleine groepen. Bakker, Brons en Vazana lieten twintig minuten lang horen wat ze in huis hebben. De jury was uitermate lovend over het optreden, de opzet van het programma, de zuiverheid van de zang en de originaliteit van het trio.

De overwinning betekende dat Anyway 's avonds op het grote podium van het Rotterdamse concertgebouw mocht optreden voor tweeduizend mensen. Het was voor het trio de eerste keer dat zo'n groot podium werd betreden.

In totaal deden meer dan zestig koren mee aan het tweejaarlijks festival. Er werden onderling in vier categoriƫn competities gehouden. Het festival wordt gehouden door de Stichting BALK die zich inzet om lichte muziek (pop, jazz, musical, a cappella en close harmony zang) te stimuleren. Volgens Bakker was Anyway het kleinste koor dat optrad en viel het op dat ze van Texel kwamen.