Gasthuisstraat aanbesteed

De gemeente heeft de werkzaamheden aan de Gasthuisstraat in Den Burg vooruitlopend op een besluit van de raad alvast aanbesteed.

Op die manier wordt voldaan aan de voorwaarden van de provincie Noord-Holland voor een subsidie van €148.034,-. Dat liet wethouder Hennie Huisman weten tijdens behandeling van de Gasthuisstraat in een commissievergadering.

De gemeente moest het werk vóór 1 november hebben aanbesteed om voor de subsidie in aanmerking te komen, maar die datum werd niet gehaald. De gemeenteraad wilde in september nog geen besluit over de herinrichting nemen, omdat nog niet alles in orde was. Het college vroeg uitstel bij de provincie, maar die werd niet verleend waardoor een andere oplossing moest worden bedacht.

Bij de aanbesteding werd volgens Huisman als ontbindende voorwaarde opgenomen dat de gemeenteraad nog moest instemmen. Dat lijkt geen hindernis. Volgens voorzitter Jos de Wolf van de dorpscommissie is er overleg geweest tussen betrokkenen en dat heeft ertoe geleid dat er geluidsreducerende bestrating komt.

De herinrichting kost in totaal €330.000,- De raad neemt woensdag 20 november formeel het besluit.