Erik of het klein

insectenboek

Tijdens de actie Nederland Leest, in de maand november, krijgen volwassen bibliotheekleden hetzelfde boek cadeau. De insteek is dat alle Nederlanders hetzelfde boek lezen en daar met elkaar over praten. De Texelse bibliotheek houdt woensdag 20 november een discussieavond over het boek 'Erik of het klein insectenboek' van Godfried Bomans. Traditiegetrouw zal Jaap Dros de discussieavond over het boek leiden.Iedereen is welkom om mee te praten. De avond begint om 20 uur, de toegang is gratis.

Vrouwen van Nu

Op woensdag 20 november a.s. komt de afdeling De Cocksdorp/Eierland van de Vrouwen van Nu in het Eierlandsche Huis 's middags bijeen. De zaal is geopend vanaf 13.30 uur. Truus Zoetelief en Rosalien Hin verkopen dan diverse handgemaakte artikelen. De opbrengst hiervan komt ten goede aan KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij). Vanaf 14.30 uur wordt er een film vertoond, waarin oude tijden herleven.

Kunstcafé

De aftrap van 't Kunstcafé van Stichting Creatief-Texel aan de Burgwal 15 in Den Burg is op vrijdag 15 november. Van 19.00-20.00 uur wordt er aan modeltekenen gedaan, papier en potlood is aanwezig. Deelnemers kunnen het beste hun eigen favoriete materiaal meenemen. Vanaf 20.00 uur zal Kim Lagerweij haar boek 'De stad ontkiemt, de stadsboer bloeit op' toelichten en de voortgang ervan bespreken. Aansluitend is er muziek van Hans Hopman die met een miniconcert zijn nieuwste band zal gaan promoten. Na het programma volgt 'dansen in de balzaal'. Dit duurt tot 23.00 uur. Vooraf opgeven is noodzakelijk en kan via telefoonnummer. 06-38749013 of emailadres info@creatief-texel.nl.Het tweede Kunstcafé zal gehouden gaan worden op zondagmiddag 8 december vanaf 14.00 uur, op dezelfde locatie.

Seniorendiner

Texels Welzijn nodigt senioren uit voor het Seniorendiner dat op 19 november wordt gehouden in de Buureton aan de Beatrixlaan in Den Burg. Onder het motto van 'Gezellig samen eten in de herfst' kunnen de gasten genieten van een 'ovenheerlijke' Italiaanse lasagne met rauwkostsalade en natuurlijk een toetje. De aanvang voor het diner is om 17.30 uur, de kosten bedragen €8,50. Opgeven bij Texels Welzijn kan bij Rosa of Brigitte. Tel: 312696 of mail: welzijn@texelswelzijn.com