Zingend door nieuw liedboek kerken 

De Raad van Kerken op Texel houdt twee studieavonden om thuis te raken in het nieuwe liedboek voor protestante kerken.

In het voorjaar is het nieuwe liedboek gepresenteerd. Het bevat veel verschillende soorten liederen. In totaal meer dan duizend. Veel ervan zijn overgenomen uit de oude bundel. Een groot aantal wordt ook wel gezongen in katholieke kerken. De bundel is op Texel onlangs in gebruik genomen door de Doopsgezinde gemeente, de Waddengemeente en de PKN in Den Burg.

Om wat meer in dit dikke boek thuis te raken organiseert de Raad van Kerken op Texel twee studieavonden. Deze worden gehouden in de kerk in De Waal op de woensdagen 13 en 20 november. Het begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Op 13 november wordt de avond verzorgd door dominee Hans Marseille en organist Dyo Wassink. Dominee Marseille denkt speciaal aandacht te besteden aan de verschillende buitenlandse liederen.

Op 20 november spreekt dominee/dichter Sytze Vries uit Schalkwijk. Van hem staan verscheidene liederen in het nieuwe liedboek en hij was nauw betrokken bij de samenstelling. Aan deze avond werkt ook organist Arie Abbenes mee.