Overal op het eiland, zoals hier in Oosterend, vierden kinderen Sint Maarten.
Overal op het eiland, zoals hier in Oosterend, vierden kinderen Sint Maarten. Foto: Gerard Timmerman

Zaalvoetbalteam Texel'94 na winst koploper in hoofdklasse 

Doordat Texel'94 de lastige uitwedstrijd met Bliksem 5 Alkmaar wist te winnen nam de ploeg de koppositie in de hoofdklasse over van Andijk. Het krachtsverschil was miniem maar toch kwam de zege niet in gevaar omdat doelman Ali Smit wederom zijn grote klasse etaleerde.

Op voorhand had Texel'94 een simpele opdracht tegen het laaggeklasseerde Bliksem want er moesten drie punten meegenomen worden om in de race te blijven voor de eerste periodetitel. Direct vanaf het eerste fluitsignaal schoot de thuisclub werkelijk uit de startblokken en zette Texel met de rug tegen de muur. Grote kansen gaf de Texelse verdediging niet weg en de pogingen van afstand waren een prooi voor uitblinker Ali Smit.

Na tien minuten spelen ontsnapte Ruben Duinker aan zijn bewaker en schoot beheerst de openingstreffer op het scorebord. Bliksem leek van slag van en Pieter Jan Eelman maakte van vertwijfeling gebruik en leek op weg naar een verdubbeling van de score. Zijn inzet raakte beide palen en stuiterde het veld weer in maar belandde voor de voeten van aanvoerder Duinker die de stand simpel op 0-2 bracht. De Alkmaarse ploeg zette Texel volledig vast op eigen helft en zocht tevergeefs naar de opening. Texel speelde zeker niet zijn beste wedstrijd maar gaf ook nauwelijks kansen weg, vooral in verdedigend opzicht heeft de ploeg een grote stap gemaakt. Gebruik makend van de ruimte die Bliksem achterin liet konden de Texelaars naar hartenlust counteren en halverwege de tweede helft werd de wedstrijd in het slot gegooid. Joren Bakker kapte zijn man uit en zijn uithaal kwam via de paal bij Dennis Daalder terecht die geen probleem kende om de derde treffer te laten aantekenen.

Texel zat in een zetel en leunde achterover om de zeker lijkende zege binnen te halen. Vlak voor tijd onderschepte Lesley Koning een dieptepass met zijn borst en hij zocht de combinatie met Dennis Daalder die de bal keurig terug bezorgde bij Koning die met een ferme uithaal de 0-4 binnen pegelde. Enig smetje op de zege was het eigen doelpunt in de laatste seconden van de wedstrijd toen Koning een voorzet achter zijn eigen doelman Smit werkte, eindstand: 1-4. Aanstaande vrijdag komt Volendam op bezoek en bij winst kan Texel drie punten voorsprong nemen op de concurrentie aangezien Texel'94 nog een wedstrijd tegoed heeft. De wedstrijd begint om 19.20 uur.

Sterrenkijkavonden

in De Jager

Nu de avonden lang zijn en de nacht donker, houdt Volkssterrenwacht De Jager in het vernieuwde centrum in Ecomare in november en december verschillende sterrenkijkavonden. Daarbij is het mogelijk om met een telescoop de sterren te bestuderen en kan veel worden opgestoken over de sterrenhemel.

De avonden in Ecomare worden gehouden op 7, 21, 28 november en op 12 en 19 december. Het begint steeds vanaf 19. 00 uur. De toegang bedraagt €2,-, donateurs hebben gratis toegang. Aandacht voor sterhopen, nevels, de planeet Uranus en in december ook Jupiter. Bij bewolkt weer is er een alternatief programma. Voor deelname kan rond 18. 00 uur worden gebeld naar 06 - 5334 0063.