Den Hoorn wil behoud lijn 29

De dorpscommissie van Den Hoorn is tegen de opheffing van lijn 29. Dat zei voorzitter Herman Ridderinkhof tijdens het bezoek van burgemeester en wethouders aan het dorp.

Lijn 29 rijdt nu nog vanaf de boot rechtstreeks naar Den Hoorn en dat vervalt als in de loop van 2014 de proef met het openbaar vervoer op maat wordt ingevoerd. Dan moet een rit vantevoren worden aangevraagd en moet er €3,- voor worden betaald (of €1,50 wanneer een twintigrittenkaart wordt gekocht).

Volgens Ridderinkhof is het onderwerp betaalbaarheid een belangrijk onderwerp in het dorp. Wethouder Eric Hercules beaamde dat Den Hoorn met een kaartje van €3,- duurder uit is, maar dat het voor Oosterend en De Cocksdorp goedkoper wordt. Burgemeester Francine Giskes merkte op dat het met het nieuwe systeem straks voor een toerist mogelijk is voor €3,- van Den Hoorn naar bijvoorbeeld Paal 28 te reizen.

Uitgebreide uitleg van het college over de noodzaak van de verandering om het openbaar vervoer op het eiland zoveel mogelijk overeind te houden ten spijt, bleef bij de aanwezigen in dorpshuis De Waldhoorn toch twijfel en scepsis over de proef bestaan.