Derde boscrossloop AV Texel

Aan de voet van de Fonteinsnol in De Dennen start 17 november de derde loop van het boscrossseizoen. De organiserende Atletiek Vereniging Texel heeft een rondje uitgezet van 2935 meter.

Het rondje kan één , twee of drie keer gelopen worden. Tevens kan er door de jeugd (D) van 12 en 13 jaar een ronde van 1700 meter gelopen worden. Inschrijven kan bij Appartementenhotel Bos en Duin aan de Bakkenweg vanaf 10.00 uur. Voor de kinderen tot en met 12 jaar is er een ronde gemaakt van 1000 meter. De jeugd start om 11.00 uur, de senioren om ongeveer 11.20 uur. Het inschrijfgeld is 3 euro voor volwassenen, 2 euro voor kinderen. AVT-leden genieten voordeel.

Informatie is te verkrijgen bij Rita Dogger 313387.

Speculaasactie

Scouting succesvol

Een groot succes voor Scouting Texel, die zaterdag met de speculaasactie veel geld binnen haalde.


Voor de tiende de keer gingen de jeugdleden huis aan huis om speculaas te verkopen, hierbij geholpen door de leiding en ouders. Er werden zaterdag 3000 koeken verkocht. De opbrengst bestemd is voor een nieuw kopieerapparaat en voor nieuw spelmateriaal. Tussen de middag genoot iedereen van een lekkere lunch met soep in het scoutinggebouw.
Het weer zat mee, het bleef de hele dag droog. Een gezellige drukte was het ook bij de verkoopkraam op de Stenenplaats, veel mensen haalden daar ook speculaas. Van de bezorgservice, waarbij men van te voren speculazen kon bestellen, werd ook veel gebruik gemaakt, met name door bewoners in het buitengebied.

Collecte Nationaal

MS Fonds

Als een van de laatsten in een rij van landelijke collecterende goede doelen komen collectanten van het Nationaal MS Fonds vanaf 18 november aan de deur.

Ze zetten zich in voor mensen met Multiple Sclerose, in de volksmond MS. MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Iemand die wordt geconfronteerd met de diagnose Multiple Sclerose, een chronische ziekte waarvoor (nog) geen genezing mogelijk is. Het Nationaal MS Fonds financiert onderzoek naar MS en ontwikkelt behandelprogramma's die mensen leren om te gaan met hun ziekte. Het geld dat wordt opgehaald tijdens de collecteweek zal besteed worden aan onderzoek enerzijds en begeleiding en training anderzijds. Een donatie kan ook worden overgemaakt op giro 5057.