De Koog wint ruim

na 2-0 achterstand

SV De Koog heeft de uitwedstrijd tegen de Kaagvogels uit Kolhorn weten om te zetten in drie punten. Op karakter knokte de ploeg zich na een 0-2 achterstand terug en won uiteindelijk met 3-6.

SV De Koog begon zwak, al na twee minuten keek het tegen een 1-0 achterstand aan. De Koog begon niet scherp genoeg aan de wedstrijd, De Kaagvogels profiteerde en kwamen al snel op 2-0. Na deze treffer begonnen de Texelaars eindelijk te voetballen. Kaagvogels had de grootste moeite om de snelle Brian Bakker af te stoppen. Bakker was bij elke aanval betrokken en hij maakte zowel de 2-1 als de 2-2. In de veertigste minuut verlengde Luc Kedde een vrije schop van Glen Vonk, 2-3. De Koog bleef aanvallen maar Kaagvogels kwam op de counter vlak voor rust langszij. Al snel in de tweede helft maakte Sander Legierse uit een kopbal de 3-4. In de slotfase schoot Ben Siebinga door een prima steekbal van Bartjan Grisnigt De Koog naar 3-5. Het mooiste doelpunt kwam van Jorris Ellen hij tekende de 3-6 aan door de bal vanaf de zijkant snoeihard in de kruising te schieten. Coach Jan Loew was blij met de overwinning: 'buiten de vele afwezigen vandaag hebben we op karakter en inzet terecht gewonnen.'