Jim Vlaming met een mooie omhaal, helaas geen doelpunt
Jim Vlaming met een mooie omhaal, helaas geen doelpunt Foto: Willem Sangers

SVO gaat onverdiend onderuit

SVO heeft zaterdag in een spannende en levendige wedstrijd tegen Almaarsche Boys een onverdiende nederlaag geleden: 3-5. Bij 3-4 kon het beide kanten op, maar had de ploeg uit Alkmaar het geluk aan haar zijde.

SVO speelde een van de betere wedstrijden van dit seizoen en creeƫrde heel veel kansen gedurende de wedstrijd. Maar door persoonlijke fouten achterin en de dodelijke efficientie van de Alkmaarse spitsen bleef de ploeg helaas met lege handen achter. Al in de vijfde minuut testte Martijn Drijver de keeper met een hard schot en twee minuten later ging een kopbal van Jimmy Vlaming net naast. Na een kwartier was het wel raak: een hoekschop van Jimmy Vlaming kwam perfect op het hoofd van spits Ed de Vries, die snoeihard raak kopte. Drie minuten later stond het alweer gelijk: de eerste keer dat Alkmaarsche Boys voor het doel kwam, was het ook gelijk raak. Door niet goed ingrijpen van de verdediging van SVO was het voor de spits makkelijk scoren. SVO bleef de betere ploeg en kreeg kansen via Yvo Barends en Ed de Vries, maar na 28 minuten spelen was het zomaar 1-2, nadat de ploeg uit Alkmaar voor de tweede keer voor het doel verscheen. In de 39e minuut viel de verdiende gelijkmaker: een schot van Jimmy Vlaming vliegt via de rug van Ruud Hof in de kruising: 2-2. Maar amper een minuut later is het zomaar 2-3 na opnieuw weifelend optreden in de defensie van SVO. In de 62e scoort de spits van de Boys de 2-4 in de korte hoek. SVO blijft echter geloven in een goede afloop en Ed de Vries en Ruud Hof krijgen de kans op de 3-4, maar er is uiteindelijk een strafschop voor nodig om de aansluitingstreffer te maken: een vermeende handsbal in het stafschopgebied en Ed de Vries benut dit buitenkansje in de 69e minuut. SVO neemt het risico om achterin 1 op 1 te gaan spelen en krijgt een grote kans op de gelijkmaker als Jacob Krijnen vrij kan inkoppen maar de bal via de keeper naast ziet gaan. Na een uitval van de Boys wordt het echter 3-5 als de spits koelbloedig afrondt. 'Ik denk dat we onze beste wedstrijd van het seizoen hebben gespeeld. Ik heb de kansen bijgehouden en er zeker 14 geteld, maar het vizier stond niet op scherp bij ons, waar de spitsen van de Boys aan 1 kans genoeg hadden', analyseert trainer Nico Kremer.