Texel speler Ralph Slik aan de bal
Texel speler Ralph Slik aan de bal Foto: Willem Sangers

Verlies voor Texel'94

Texel'94 heeft zondag tegen Always Forward een nederlaag moeten incasseren. De ploeg van trainer Marcel Ris verloor in eigen huis met 0-3.

In de eerste helft van de wedstrijd ging het vrijwel gelijk op. De Texelaars kregen de betere kansen. Het lukte echter niet de boomlange keeper van de gasten te verschalken. Al na vier minuten mocht Texel '94 de eerste hoekschop nemen. In de omschakeling waren de bezoekers snel en de Texelse verdediging moest alle zeilen bijzetten om de behendige spitsen in bedwang te houden. Door tijdig uit zijn doel te komen wist keeper Alexander Smit de Always Forward-spitsen het scoren te beletten.

Omstreeks de 15e minuut kon de keeper van de gasten een schot van Bart de Lugt niet klemvast krijgen. Er was echter geen Texelse aanvaller te bekennen om de bal in het vijandelijke doel te schieten. In deze fase van de wedstrijd werd er in een vrij hoog tempo gespeeld.

Bij een volgende uitval van de gastheren verdween een doelpoging van Sander de Haan van afstand over het doel van de tegenstander. In het vervolg ging een kopbal van Ruben Duinker, terug van een schorsing, na een assist van Sander de Haan juist over het doel van de bezoekers uit Hoorn. Texel '94 probeerde hierna meer druk te zetten op het doel van de tegenstander. Een mooie voorzet van Ralph Slik, ook terug van een schorsing, werd niet door de Texelse aanval tot doelpunt gepromoveerd. Kort voor het rustsignaal was een voorzet van Lesley Koning niet door zijn medespelers te bereiken, doordat de bal achter hen geplaatst werd. De ploegen gingen met 0-0 op het scorebord de rust in.

Al in 54e minuut van de wedstrijd kwam Texel '94 op een 0-1 achterstand nadat de scheidsrechter een strafschop aan de bezoekers toekende. Vrij snel in de tweede helft trok Always Forward de wedstrijd langzaam maar zeker meer en meer naar zich toe. Keeper Alexander Smit verrichtte nog een aantal fraaie reddingen en hield zijn ploeg daarmee in de wedstrijd. De Texelse aanvallers hadden het moeilijk tegen de veel grotere Forward-verdedigers, vooral bij de hooggeplaatste ballen. Met nog een klein half uur te spelen werd de geblesseerde Joren Bakker naar de kant gehaald en vervangen door Niels Dubbelt. Door Texels balverlies op het middenveld konden de gasten gemakkelijk de stand op 0-2 brengen. Kort hierna zette trainer Ris zijn laatste troeven in: Marko Koorn en Jeroen Vlaming werden vervangen door Steffan Vlaming en Jesper List. De Texelaars bleven moedig strijden, maar de rust was uit het spel. In de slotfase miste Texel '94 nog twee kopkansen. Na een misser in de Texelse defensie kon Always Forward nog vrij gemakkelijk de 0-3 scoren.

Na de nederlaag van vorige week tegen Spirit uit Hoogkarspel worden de vooruitzichten er voor Texel'94 niet beter op. De ploeg die geteisterd wordt door schorsingen en blessures dreigt weg te zakken naar de gevarenzone. Ook treden de Texelaars na de promotie vorig jaar naar de derde klasse tegen zwaardere tegenstanders aan. Zo is Always Forward achtering trapvast en goed georganiseerd. Liep een spelers Sander de Haan vorig jaar in de vierde klasse vrij makkelijk langs zijn tegenstanders, nu heeft hij regelmatig de handen vol aan de sterke tegenstanders.

Zondag a.s. speelt Texel '94 de uitwedstrijd tegen J.V.C. in Julianadorp.