Eindelijk winst voor dames van Tevoko

De dames van Tevoko hebben afgelopen zaterdag zeer goede zaken gedaan door Zaanstad 3 zonder punten weer naar huis te sturen.

Tevoko begon geconcentreerd en enthousiast aan de wedstrijd. Met lastige services namen de Texelse dames een kleine voorsprong. Zaanstad probeerde van alles, maar Tevoko had hier niet veel problemen mee. Tevoko pakte de eerste set met 25-19. In de tweede set ging de strijd gelijk op. Zaanstad ging beter verdedigen en kwam hierdoor wat meer in zijn spel. Bij de stand 11-12 maakte Monique Leijstra het Zaanstad moeilijk met een lastige service. Hierdoor scoorde Tevoko punt na punt. Zo werd ook de tweede set werd gewonnen, 25-18. In de derde set stoomde Tevoko meteen door naar 9-3. Met een goede verdediging en pass kon Tevoko gevarieerd aanvallen. Hierdoor wonnen de Texelse dames ook de derde set met 25-20. Om de volle vijf punten te halen moest ook de vierde set gewonnen gaan worden. Tevoko liep snel uit en het was invalster Meline Boekel die het laatste punt eenvoudig scoorde, 25-12. Door de overwinning is Tevoko gestegen naar een gedeelde vierde plaats, met 17 punten uit zes wedstrijden. Aankomende zaterdag zullen de dames de koploper Clam Dycke treffen.