Nieuwbouw Waaldereind blijft nog steeds op weerstand stuiten

Het project Waaldereind (nieuwbouw Welkoop, Albert Heijn en 21 woningen) op de kop van de Waalderstraat in Den Burg blijft op weerstand stuiten.

Het onderwerp kwam woensdagavond ter sprake in de commissievergadering. Advocaat Maurice Frantzen betoogde namens Garage Grisnigt aan de Bernhardlaan dat er nog steeds geen integraal veiligheidsplan is. Hij vroeg de politieke partijen geen 'verklaring van geen bedenkingen' af te geven. Het college heeft zo'n verklaring nodig om verder te gaan kunnen met de aanvraag van een omgevingsvergunning voor Waaldereind.

Frits Langeveld, eigenaar van het pand waar Albert Heijn nu nog is gevestigd, wilde graag van de partijen hun visie op leegstand van panden in Den Burg horen. Hij liet blijken dat het niet makkelijk is om het eventueel leegkomende pand een nieuwe invulling te geven.

De politieke partijen, die al een paar jaar met enige regelmaat over Waaldereind praten, toonden zich nog steeds niet allemaal even gelukkig met de afwijkende bouwhoogte (het hoogste punt is veertien meter) en de wijze waarop straks met het verkeer wordt omgegaan.

Wethouder Eric Hercules stelde dat hoogte en verkeersveiligheid nu nog belangrijke punten zijn, maar dat daar in zijn ogen aan wordt voldaan. Wat de verkeersveilligheid betreft, is het volgens Hercules goed dat er voor de parkeerkelder onder de nieuwbouw aan de Waalderstraat een inrit komt en een uitrit aan de Bernhardlaan. 'Daarmee is de verkeersstroom in tweeën gedeeld.' Volgens hem kunnen de partijen nogmaals op onderzoek aandringen, maar zal dat niet veel veranderen. Bedoeling is dat de raad op 20 november over de 'verklaring van geen bedenkingen' een besluit neemt.

Wethouder Hercules stelde de partijen voor als kader in het raadsbesluit op te nemen dat de kosten voor de verkeersveiligheid niet op de gemeente mogen worden afgewenteld.