Schaatsenberg leidt kieslijst van PvdA

Alfred Schaatsenberg uit Oudeschild is bij de raadsverkiezingen opnieuw lijstaanvoerder van de PvdA.

Tweede is nieuwkomer Remko van de Belt, derde huidig raadslid Nils Lely en vierde nieuwkomer Dries Veltkamp. Wethouder Eric Hercules staat net als vier jaar geleden op de negentiende plek. Van de Belt is medewerker communicatie van de gemeente Den Helder en Veltkamp was loodgieter.

Veltkamp en Herman Ridderinkhof (zevende op de lijst) hebben aangegeven raadslid te willen worden als zij met voorkeurstemmen worden gekozen. In het geval van Ridderinkhof scheelde dat bij de vorige verkiezingen in 2010 slechts enkele stemmen.

Oud-raadslid Yolanda Legierse (zesde) en huidig raadslid Milena Hilstra (achtste) deden tijdens het selectieproces een stap terug. Legierse wordt beheerder van een recreatiebedrijf en Hilstra begint een studie in Rotterdam. Daardoor staan er volgens de sociaal-democraten geen vrouwen in de top vijf. De twee blijven wel actief in de steunfractie en zijn beschikbaar als commissielid.

De ledenvergadering stelt maandag 9 december lijst en volgorde definitief vast. De volgorde is samengesteld door een onafhankelijke lijstcommissie.