Petra Schut hoogste

nieuwkomer bij D66

Petra Schut is de hoogste nieuwkomer op de lijst waarmee D66 de raadsverkiezingen van 19 maart 2014 ingaat.

Zij staat tweede achter lijsttrekker Astrid van de Wetering. Huidig wethouder Frans Visman is derde, Nico Waerts vierde en Henk van Atteveldt is vijfde. Huidig fractievoorzitter Cees Hoogerheide staat niet op de kieslijst.

Schut werkte vroeger voor de Stichting Duurzaam Texel en nationaal park Duinen van Texel. Sinds 2010 is zij projectleider bij het IVN (Instituut voor Natuureducatie), waar ze de jaarlijkse Duurzame Dinsdag onder haar hoede heeft.

Waerts kwam in 2010 voor Texel 2010 in de gemeenteraad, totdat hij zich afscheidde en verder ging als de Fractie Waerts. Een tijdje geleden sloot hij zich bij D66 aan. Van Atteveldt is eveneens nieuw aan het front. Hij was jarenlang conrector van de OSG.

Op de plaatsen zes tot en met negen staan Tineke Jongeneel-Wiegma, Rob van Damme, Henk van de Belt en Gerard Kruithof. De kieslijst is samengesteld door een verkiezingscommissie van D66 aan de hand van stembiljetten van de leden. De democraten richten zich nu op het vaststellen van een verkiezingsprogramma voor 2014-2018. Dat gebeurt eveneens in overleg met de achterban.