Michelle van Bennekom promoveerde zondag naar de klasse M.
Michelle van Bennekom promoveerde zondag naar de klasse M. Foto: Maren Kuijper

Van Bennekom naar klasse M

Michelle van Bennekom was met haar pony Morena oppermachtig in de springwedstrijd die zondag bij manege Akenburg werd gehouden.

In twee foutloze rondes wist Van Bennekom 4 winstpunten en tweemaal een eerste plaats te behalen. Ze heeft daarmee voldoende winstpunten verzameld om te mogen promoveren naar de klasse M, de een na hoogte klasse in de basissport. Bij de B-paarden waren Gerard Roeper en zijn dochter Masja van der Vis aan elkaar gewaagd. In het eerste parcours ging de winst naar Van der Vis en haar paard Havanna Z, in het tweede naar Roeper met Sandra. Hij scoorde 4 winstpunten, Van der Vis 3. Sharon Coevert werd met haar pony Midnight eerste bij de B-pony's. Zij verdiende bovendien twee winstpunten. Een tweede plaats was er voor Bente Jalving met pony Rico. Zij promoveerde naar de klasse L en wist al direct in haar tweede parcours een goede L-ronde te rijden, waarmee ze haar eerste winstpunt in deze klasse scoorde. Stans Plaatsman ging er in de tweede ronde met de eerste plaats in de klasse B vandoor. Ze behaalde over twee parcoursen 4 winstpunten en mag hiermee promoveren naar de klasse L. Imme Schraag en Milou Kooiman reisden zaterdag met hun pony naar een dressuurwedstrijd in Barsingerhorn. Schraag wist met Quality's Golden Woops Whaps 3 winstpunten te scoren. Haar eerste proef was tevens goed voor een eerste plaats. Op zondag sprong ze nog twee parcoursen, wat haar nog eens 3 winstpunten opleverde. Milou Kooiman kwam met haar pony Wild Passion uit in de klasse Z1 en liet 1 winstpunt noteren.


Overige uitslagen:
Klasse BB cat. pony's:1.Manon Blom 76p, 2.Lillian Visser 69,5p; 2de parcours: 1.Manon Blom 78,5p. Klasse B eerste cat. A-pony's 1.Imme Schraag 68p; 2de parcours: 1.Imme Schraag 77p. Klasse M cat.paarden eerste en tweede parcours: 1.Annemieke Bos.

Diabetesfonds

De collecte voor het Diabetesfonds heeft €3631,73 opgebracht, €225,47 minder dan vorig jaar. Giften kunnen ook worden overgemaakt via giro 5766.