Bibliotheek verkoopt afgeschreven boeken

In de bibliotheek aan de Drijverstraat in Den Burg verkoop afgeschreven boeken.

Er worden allerlei soorten boeken verkocht, zowel voor volwassenen als voor kinderen, en speelfilms op DVD. Bibliotheekboeken worden afgeschreven als de informatie verouderd is, als ze te weinig uitgeleend worden, of juist zo vaak dat ze bijna stukgelezen zijn. Ook worden ze verkocht als er een nieuwe druk is of als de boeken beschadigd zijn. Van tijdschriften worden de oudere nummers verkocht. Boeken over Texel worden niet afgeschreven, die blijven in de collectie. Boeken voor volwassenen kosten €1,50 per stuk, jeugdboeken €1,00, een bundel tijdschriften kost €1,50. een DVD €3,50 verkocht. De verkoop vindt plaats gedurende de hele maand november.

Orangewoudt

Over de ramp met het fregat Orangewoudt (in 1758) en het vinden van het wrak door Hans Eelman wordt door Enting Films een documentaire gemaakt.

De Orangewoudt verging in 1758 tijdens de maidentrip vanaf Enkhuizen. Bij de ramp kwamen 106 opvarenden om. De oorzaak is tot op de dag van vandaag onbekend. De documentairemakers proberen aan de hand van stukken en eigen onderzoek de toedracht te achterhalen. Onlangs werd een aantal dagen op Texel gefilmd, onder andere in Kaap Skil. Het verhaal van deze zoektocht is te volgen via www.fregatorangewoudt.nl.