Gebouw gesloten Drijverschool voorlopig nog niet te koop gezet

Het gebouw van de voormalige Jan Drijverschool wordt voorlopig niet te koop gezet. Dat liet wethouder Eric Hercules gisteravond weten tijdens het bezoek van burgemeester en wethouder aan Den Hoorn.

Volgens de wethouder wordt bekeken of vanaf 2014 twee jaar lang tijdelijk gebruik van het gebouw aan de Naalrand kan worden toegestaan. Mensen die ideeën hebben, kunnen zich melden bij dorpscommissie of college.

Voorzitter Herman Ridderinkhof van de dorpscommissie gaf aan dat het belangrijk is dat het gebouw in ieder geval blijft staan en dat er gebruik kan worden gemaakt van de gymzaal. Wethouder Hennie Huisman reageerde met de opmerking dat dat tot en met augustus is geregeld. Er doen wekelijks 51 mensen een beroep op de gymzaal.

Volgens wethouder Hercules kan tot het eind van het jaar al incidenteel gebruik worden gemaakt van het gebouw. Dat valt tegenwoordiger onder hem, omdat het technisch gezien geen schoolgebouw meer is. Ridderinkhof hield de mogelijkheid open dat er toch ooit weer behoefte aan een school in het dorp ontstaat, waardoor hij pleitte voor behoud.

Herenstraat

Bewoners van Den Hoorn zijn weinig gelukkig met de werkzaamheden die drinkwaterbedrijf PWN momenteel uitvoert in de Herenstraat. Er zijn diverse gaten met water in het wegdek ontstaan en gisteren tijdens het collegebezoek in De Waldhoorn werd ook gesteld dat er stoepen zijn verzakt. De gemeente heeft inmiddels met PWN gesproken. Verwacht wordt dat de Herenstraat in oorspronkelijke staat wordt teruggebracht. Vanuit de zaal werd opgemerkt er ook even goed op te letten dat het debiet (gemiddelde hoeveelheid water die voorbij stroomt) in de waterleiding niet te laag wordt.