Boete €50,- voor

fietsen zonder licht

De politie controleert de komende weken extra op het voeren van de juiste fietsverlichting.

Onder het motto 'Val op: fiets verlicht!' houdt de politie de komende tijd een campagne. 'Verlichting voorkomt meer dan alleen een bekeuring. Als fietser moet u in het donker en bij slecht zicht een voorlicht en achterlicht aan hebben of losse lampjes gebruiken. Er moeten altijd reflectoren zitten op de achterkant van de fiets, op de trappers en op de wielen (velgen) of banden.' Wie de boel niet op orde heeft riskeert een boete van €50,-.

Gerrit Zijm Bokaal

komende zondag

De Gerrit Zijm Bokaal, de 4-uurs motorcross die zondag op het terrein van de MAB in Eierland zou worden verreden, kon wegens de overvloedige regenval van eind vorige week niet doorgaan. Het gratis toegankelijke evenement is verplaatst naar zondag 10 november. De jeugd start om 11.00 uur, de volwassen houden om 12.55 uur voor een heuse Le Mans-start.

Nachtelijk strandrit

eindigt in drama

Ambulances en traumaheli werden gealarmeerd nadat in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 2.00 uur een vrouw ongelukkig ten val was gekomen op het strandslag van paal 17. Ze reed mee in een auto waarvan de Duitse chauffeur 's nachts had bedacht een rondje over het strand te maken. Maar al op het strandslag raakte de auto vast in het zand. Bij het manoeuvreren kwam de vrouw ten val op het betonnen pad en raakte buiten bewustzijn. Ze werd in de ambulance verzorgd. De traumaheli keerde voortijdig om, om te assisteren na een steekpartij elders in de provincie.

Witte Punt

Het laatste woord over de Witte Punt, het scheepsbaken dat voorheen op de dijk van Oudeschild stond en met Sail tijdelijk terugkeerde, is nog niet gezegd. Astrid van de Wetering bracht het vrijdag te sprake tijdens het bezoek van dijkgraaf Luc Kohsiek van hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Hohsiek deed geen toezeggingen, maar beloofde wel te kijken of het kan worden meegenomen in de plannen voor de dijkversterking.