Texel'94 verliest mooie wedstrijd

Met een 'schlemielige goal' verloor Texel'94 de uitwedstrijd tegen Spirit '30.

Volgens Jaap Duin heeft zijn team een verdiende nederlaag geleden. Het was weliswaar een knullige goal, maar Spirit'30 was wel het grootste deel van de wedstrijd in balbezit. 'We kwamen vooral op het middenveld tekort door de talrijke schorsingen en blessures.' Overigens hebben de spelers van trainer Ris hard gewerkt en valt hen weinig te verwijten. In de beginfase kregen de voorwaartsen van Texel'94 wel degelijk kansen, maar het ontbrak aan zuiverheid in de passing en aan een klein beetje voetbalgeluk. De defensie moest vooral alert zijn bij de snelle omschakeling van de gastheren. Marko Koorn en Jaap Duin maakten echter een betrouwbare indruk en gaven niets weg. Sander de Haan miste in de 12de minuut volledig, nadat hij in het zestienmetergebied van de tegenstander in balbezit kwam. Een minuut of vijf later was het na een goed genomen corner van hetzelfde laken een pak bij een van de aanvallers van Spirit'30. Ook in het vervolg lukte het Spirit'30 niet om meer druk te zetten en kwam het doel van Texel'94 niet echt in gevaar. een voorzet van Jeroen Vlaming bereikte niet zijn medespelers en in de 30ste minuut werd een inworp van Jaap Duin tot op de vijandelijke penaltystip ternauwernood onderschept door een van de verdedigers van Spirit'30. Ruim vijf minuten voor de rust verdween een corner van Spirit'30 vanaf de linkerkant op onverklaarbare wijze onder keeper Alexander Smit door in het Texelse doel. Daarmee werd de ruststand bepaald op 1-0, want hoewel in de resterende tijd nog wel hachelijke situaties ontstonden voor het doel van Texel'94, vielen er geen doelpunten meer. Ook in de tweede helft kon Texel'94 moeilijk in balbezit blijven. Spirit'30 drukte het stempel op de wedstrijd, maar had het vizier niet scherp. Daarbij was de defensie van Texel'94 goed op dreef. Texel'94 moest zich beperken tot de counter, maar de bal viel juist niet goed genoeg om tot een tegentreffer te komen. Met nog twintig minuten op de klok werd Stefan Vlaming gewisseld voor Joren Bakker, die goed inviel met enkele aardige acties. Keeper Alexander Smit onderscheidde zich nog met een voortreffelijke redding in de korte hoek na een vrije trap van een van de spitsen van Spirit'30. Een vrije trap van Bart de Lugt werd een minuut of tien voor het einde door de defensie van Spirit'30 tot corner gekopt en doordat Texel'94 in de laatste wedstrijdfase de mouwen nog eens opstroopte, ontstond een levendig voetbalgevecht, waardoor er meer vaart in de wedstrijd kwam. Twee minuten voor het einde schreeuwden de meegereisde fans en de spelers van Texel'94 om een penalty na een handsbal van een van de verdedigers van Spirit'30. De bijna 70-jarige scheidsrechter, die overigens goed floot, wuifde alle protesten echter weg. Precies in de 90ste minuut kon Sander de Haan een fraaie assist van Niels Dubbelt net niet tot doelpunt promoveren.