Het zogeheten ID-board van Texel. De foto's symboliseren Texelse kernwaarden, tezamen het Texelse DNA. Meer op www.noord-holland.nl.
Het zogeheten ID-board van Texel. De foto's symboliseren Texelse kernwaarden, tezamen het Texelse DNA. Meer op www.noord-holland.nl. Foto: Provincie Noord-Holland

'Texels DNA' vooral kijkje in de spiegel

Waarvoor moet je naar Texel? Op die vraag helpt het vrijdag gepresenteerde onderzoek 'DNA voor Texel' een antwoord te geven. Het project 'Identiteit Kustgemeenten van de provincie biedt kustgemeenten een methode om zich te vernieuwen.

Behoudend, veilig, zonnig, gastvrij, kleinschalig, veelzijdig, zelfvoorzienend, open, trots en gezegend met veel natuur. Eigenschappen die Texel tot een sterk merk maken, zo bleek vrijdag bij de presentatie van het 'DNA' van Texel door de provincie. Het eiland heeft volgens de makers goud in handen. De uitdaging is wel dat het 'eigen' blijft. En Texelaars mogen wat meer trots uitstralen.

Texel bevindt zich, net als veel andere kustgemeenten, volgens onderzoekers Martijn Vos en Rieneke Kanne aan het einde van de toeristische levensyclus. 'U moet innoveren', luidde de boodschap. Die vernieuwing zit hem niet zozeer in het toeristisch product, maar wel in de manier waarop het wordt vermarkt. 'Het toerisme is de grootste dobber, maar u vist met een verouderde hengel.' Niet met een 'schot hagel' zoveel mogelijk mensen proberen te trekken, maar keuzes maken op basis van analyse. 'Wie heeft interesse in uw ambitie?', zei Vos. Kwaliteit en onderscheid zijn de sleutels voor succes. 'Van binnen uit versterken, op basis van eigen identiteit.' Die zoektocht naar het Texelse DNA was 'een intensief traject geweest. De onderzoekers hielden meerdere sessies met Texelaars uit het bedrijfsleven en andere geledingen. Of die groep daadwerkelijk een dwarsdoorsnede was, werd in twijfel getrokken. Aanwezigen op de presentatie in Opduin die graag hadden meegedacht, betreurden het dat ze niet waren uitgenodigd. Degenen die er wel bij waren, voedden de onderzoekers met kennis over de ontstaansgeschiedenis van Texel, de historie, de bevolking, de dorpen, bedrijven, accommodatie, producten, eilandgevoel en andere zaken. Vos en Kanne gingen ook zelf op pad. En waren onder de indruk van de gastvrijheid. 'Men neemt hier de tijd. Vooral de mannen zijn echte kletskousen.' Qua accommodatie is Texel goed bedeeld: 'Van laag tot hoog voldoende aanbod. En de klanttevredenheid is hier ontzettend goed. Ook culinair is Texel goed in beeld.' Waar bij accommodatie en culinair er veel aanbod is in het hogere segment, bestaat het winkelbestand vooral uit lager- en middensegment. 'Maar alles is hier te koop', doelden ze ook op de vele stalletjes langs de weg. Maar het aanbod aan (echt) Texelse producten is overdadig. 'Je komt het keurmerk overal tegen. Ziet de klant door de bomen het bos nog wel?' Ook een overdaad aan wegwijzers: 'Je kunt niet meer verdwalen.' Natuur behoort tot het basiskapitaal en, met uitzondering van de Ronde om Texel waren er maar weinig grote evenementen die zich echt onderscheiden. Ouwe Sunderklaas, maar dat houden we liever voor onszelf. De bevindingen resulteerden in een zogeheten 'identiteitsbord', een collage van foto's als symbool voor onze kernwaarden. Een begrip dat voor verwarring zorgt, want Texel heeft immers zijn eigen (landschappelijke) kernwaarden net vastgesteld. Hier draait het vooral om gevoel en associaties. Volgende stap is te bepalen welke 'markt' er bij het Texelse DNA past. De derde fase is om deze markt te claimen. 'Om bij de geïnteresseerden het beeld op te roepen: dáárvoor moet ik naar Texel.' Maar ook bij deze studie loert de kans dat het in een la verdwijnt. Onduidelijk bleef wie wanneer de volgende stap zet.